Drie van die: Om te bepalen of Fire Emblem Warriors jouw kopje thee is

Een tijd geleden heb ik Fire Emblem Warriors gereviewed. Uiteindelijk blijkt dat het niet geheel 'mijn' soort game is, maar daardoor wil ik jou helpen bepalen of het wel een goede game voor jou is. Hieronder benoem ik drie punten die een groot deel uitmaken van Fire Emblem Warriors, zodat jij weet wat je kunt verwachten. Zo kan je wellicht eerder bepalen of Fire Emblem Warrios in jouw straatje past, of juist niet.

Hack 'n Slash

Het doodslaan van hordes (te) low-level enemies staat centraal in deze game. Dit is dus wel echt iets waar je van moet houden voordat je aan deze game begint. Hack 'n Slash-actie is een specialiteit van de Warriors-games. Zo gebruik je combo's en special attacks om je enemies op de meest gruwelijke wijze te vernietigen. De combo's en specials werken allemaal zeer goed, hoewel het hierdoor wel kan aanvoelen alsof je veel te sterk bent. Gelukkig heb je dan wel weer een aantal bosses die jou mooi op je plek kunnen zetten.

onbekend

RPG Elementen

Een ding dat minder centraal staat in het spel, is het opbouwen van je personages. Op deze manier kun je je personages nieuwe wapens geven, skills upgraden en andere attacks leren. Zo is je team op verschillende manier op te bouwen en zijn de personages aan te passen naar jouw speelstijl. Als dit niet helemaal jouw ding is, kan je ervoor kiezen om heel oppervlakkig je skills te upgraden, echter neemt dit wel een deel van de diepgang weg.

onbekend

Nauwelijks een verhaal

Hetgeen dat ik persoonlijk erg jammer vind aan deze game, is toch wel dat het nauwelijks een verhaal bevat. Dit in tegenstelling tot wat we van Fire Emblem-games gewend zijn. De vleugen van storyline in de game zijn vooral aanwezig in de vorm van, toegegeven, prachtige cutscenes, maar het verhaal gaat eigenlijk helemaal nergens heen. Van echte diepgang is er dus niet bepaald sprake. Mocht je iemand zijn die veel waarde hecht aan een goede verhaallijn in een game, en je speelt om je helemaal in zo'n wereld te wanen, dan zou ik je Fire Emblem Warriors eerder afraden.

Ikzelf vind deze game een tegenvaller, maar dat is deels mijn eigen schuld. Ik ben namelijk gestart met een verkeerde verwachting. Hopelijk heb ik jou wél een goede indruk kunnen geven over deze game, die toch een topper in zijn genre is. Het lijkt er dus op dat niet iedereen fan is van (semi-)gedachteloos hakken en meppen, wat natuurlijk ook wel logisch is. Aan welke kant sta jij?

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?