Drie van die: Ongeluksmomenten die elke gamer weleens heeft meegemaakt

Geplaatst: 13 september 2019 09:15
Aangepast: 13 september 2019 09:36

Heb je je tas volgepropt met klavertjes vier en een veiligheidsvest aangetrokken vandaag? Want vandaag is het weer de dag waar alles misgaat wat mis kan gaan, vrijdag de dertiende! Om deze ongeluksdag een soort van te vieren heb ik drie ongeluksmomenten op een rijtje gezet waar elke gamer weleens mee te maken heeft gehad. Mocht dat niet zo zijn dan krijg je van mij de officiële titel van geluksvogel toegekend.

Games die besluiten te crashen net als je met iets belangrijks bezig bent

Je hebt het vast wel eens meegemaakt. Na tien keer door een monster verslagen te zijn lijk je hem eindelijk onder controle te hebben. Je wilt net de genadeklap toedienen als je game opeens bevriest. Nee, nee dit kan niet waar zijn! Wat je ook probeert, je personage blijft in de lucht hangen in de aanval die je precies hebt gecoördineerd om het gevecht zo episch mogelijk te eindigen. Je hebt geen andere keuze meer dan alles af te sluiten en opnieuw op te starten. Het enige wat je hoopt is dat je de game opgeslagen had voordat je het monster uitdaagde…

Glitches en bugs

Het duurt jaren om een game te maken. Toch komt het weleens voor dat, ondanks al het werk dat de ontwikkelaars in hun game hebben gestopt, er nog fouten in de game zitten als die uitkomt. Meestal zijn het kleine dingen als door de grond vallen of NPC’s die hun rare dance moves laten zien als je te snel langsloopt, maar sommige glitches kunnen de hele game verpesten. Soms kan het zo zijn, als je game glitched, dat je de game niet eens meer in zijn geheel kan uitspelen. Dit was bijvoorbeeld het geval bij de arme rakker Fuzzyness die probeerde het wereldrecord van Zelda the Wind Waker te verbreken. Hij liep ruim voor op het wereldrecord en was al bij het laatste gevecht met Ganon. Alleen door een glitch, werd de cutscene met Zelda niet geactiveerd en zat hij gevangen, waardoor hij niks anders kon doen dan doodgaan. Daar ging zijn wereldrecord…

Door een Blue Shell geraakt worden net voor de finishlijn

We eindigen natuurlijk met een klassieker. Met deze pech heeft elke Mario Kart-fan weleens te maken gehad. Je staat alle rondjes op nummer een met geen vuiltje aan de lucht. De finishlijn verschijnt in de verte, nog een paar meter en je hebt de trofee binnen. Je rijdt met volle moed richting de finishlijn als je opeens het gevreesde geluid hoort: Ding, Ding, Ding! Je ziet van achteren opeens het blauwe gedrocht in volle vaart op je afstormen. De finishlijn lijkt opeens ver weg. De moed die je eerst had is nu volledig weg. Het enige wat je kan doen is je lot accepteren als de Blue Shell inslaat. Alle concurrenten rijden je nu voorbij en je kan de gouden trofee gedag zeggen.

Dat waren maar drie voorbeelden van de hele lange lijst van ongeluksmomenten waar gamers weleens mee te maken krijgen. Welke pech avonturen heb jij allemaal meegemaakt op je console of pc?

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord