Drie van die: Originele wapens in games

Elke actie- en shooterliefhebber heeft in zijn leven al heel veel digitale vijanden de kling over gejaagd met wapens als de M16, AK-47, Thompson of Bazooka. Toch zijn er door de loop der jaren ook bizarre en originele wapens voorbijgekomen in games. Hieronder zal ik drie van deze originele wapens bespreken.

Angry Kitty

No One Lives Forever 2 is een first-person spionage-game die sterk gebaseerd is op de oude James Bond-films uit de jaren zestig. In de game speel je als de vrouwelijke spionne Cate Archer die werkt voor het Britse U.N.I.T.Y. In de game heeft ze naast vele vuurwapens ook de beschikking over verschillende gadgets die gemaakt zijn door Santa (niet te verwarren met de Kerstman). In No One Lives Forever 2 is één van de leukste gadgets de Angry Kitty. Deze even schattige als dodelijke robotkat zorgt voor hilarische momenten, mits goed geplaatst. De Angry Kitty wordt geactiveerd door een druk op een rode knop, die op een nogal intieme 'ehum' plek zit. Daarna is het maken dat je weg komt en van een afstandje genieten van de show. Wanneer er een vijand in de buurt komt, zal hij de kat willen aaien en mits dichtbij genoeg is, rijdt de Angry Kitty er als een speer naartoe waarna deze ontploft. Vooral bij de Russische soldaten werkte dit bij mij op de lachspieren als deze met een stevig Russisch accent 'here, kitty kitty' riepen waarna ze door de explosie alle kanten op vlogen.

Banaan

Aan een banaan zou je niet zo snel denken om te gebruiken als wapen, maar vergis je niet in dit gele stuk fruit. De banaan kan in de juiste handen en in de juiste game een zeer dodelijk dan wel tactisch wapen zijn. Een van de eerste games waar ik de banaan als wapen heb gebruikt, was in Worms. Hier is de banaan omgetoverd tot een soort van klusterbom. Na deze richting een vijandelijk worm te hebben gegooid, ontploft deze waardoor er weer kleinere bananenbommetjes uitvallen. Dit maakt het een gevreesd wapen voor vijandelijke wormen en voor het landschap. De banaan komt ook voor in de Mario Kart-serie, waar de schil te gebruiken is om de kart van tegenstanders in een tijdelijke spin te laten raken. Dit geeft een heerlijk gevoel, vooral als je tegen vrienden racet. Ook in het eerder genoemde No One Lives Forever 2 was het mogelijk om een banaan op de grond te gooien, waarna vijanden er heel klungelig over uitgleden en tijdelijk buiten bewustzijn raken. De banaan zal nooit zo tof worden als bijvoorbeeld de Thompson, maar bewijst in de bovenstaande drie games dat het meer is dan slechts een stuk fruit.

De Blitzkrieg

Net als het eerste deel bevat Dead Rising 2 ook weer veel bijzondere en hilarische wapens die je kunt gebruiken om de vele zombies af te maken. Naast standaard vuur- en slagwapens is het ook mogelijk om wapens en voorwerpen met elkaar te combineren tot de meest vreemde en effectieve wapens. Eén van de tofste wapens die je zelf in Dead Rising 2 kan maken, is toch wel de Blitzkrieg. Om dit wapen te maken, moet je als eerste een rolstoel met een accu combineren tot een elektrische rolstoel. Vervolgens zoek je een machinegeweer van de huurlingen die je in de game tegenkomt en voeg je deze aan de elektrische rolstoel toe. Samen vormt dit de Blitzkrieg: een elektrische rolstoel met aan beide zijden een machinegeweer waarmee hoofdpersonage Chuck zich zeer gemakkelijk door de hordes zombies kan manoeuvreren. Dit wapen was vooral handig om door lastig te bereiken gebieden te komen en natuurlijk ook om gewoon voor de lol te gebruiken, net als de vele andere wapens in Dead Rising 2.

Dit zijn drie van die originele en bizarre wapens die ik in games ben tegengekomen. Weten jullie nog andere wapens die jullie origineel of bijzonder vonden in games?

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?