Drie van die: Perfecte games met Halloween

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Het is weer Halloween tijd! Deze Amerikaanse, maar van origine juist oer-oude Europese traditie is steeds populairder geworden in ons nuchtere landje. Hoezeer ik Amerikanisering en hipster-dingen haat, kan dit wat mij betreft niet snel genoeg een traditie worden die iedereen ertoe dwingt zich eens per jaar in griezel- en horror-sferen te begeven. Heb ik als Brabander ook eindelijk een andere gelegenheid om iets geks aan te trekken dan met dat stomme Carnaval wat volgens iedereen in mijn omgeving hartstikke leuk en dikke leut moet zijn. Nee, geef mij maar skeletten, afgehakte hoofden en een paar liter nepbloed. Wat vat die drie nou beter samen dan games? Daarom vind je hieronder drie perfecte games om deze Halloween door te spelen!

Costume Quest 2

Iedereen die bekend is met deze game denkt gelijk: Uiteraard! De Costume Quest-games zijn geweldig grappige roleplaying games gemaakt door Double Fine. Net als zijn voorganger speelt Costume Quest 2 zich af tijdens Halloween. De game is allesbehalve eng, maar heeft wel zoals je kunt verwachten een dikke Halloween sfeer.

Resident Evil VII

Met dit geweldige zevende deel (of zeventigste, als je alles telt) in deze iconische gamereeks is men helemaal terug gegaan naar survival horror, in plaats van er een actiespektakel van te maken. Velen zeggen gewaagd, ik zeg verstandig. De game is momenteel overal digitaal tijdelijk in de aanbieding, alsook fysiek in de winkel zag ik de game liggen voor dertig euro. Is er nu een beter moment om aan deze geweldige horror-game te beginnen? Nee.

Outlast Trinity

Outlast 2 is onlangs fysiek uitgebracht samen met deel 1 en de Whistleblower expansion, onder de naam Outlast Trinity. Zelf heb ik enkel door het eerste deel heen gezweten, en het was dik genieten geblazen, mits je houdt van dit soort nagelbijtende zelfkastijding. Ik ga binnenkort eens even goed zitten voor een grimsessie met Outlast 2.

Uiteraard zijn er nog veel meer games, zoals de kersverse The Evil Within 2 of Friday the 13th. Je kunt natuurlijk ook de klassiekers induiken met de Silent Hill- en Forbidden Siren-games, die bepaald niet minder eng zijn geworden met de jaren. Welke games gaan jullie spelen met Halloween? Laat het ons weten!

Lees meer