Drie van die: P.T.-achtige Spooktober-games voor de pc

Het zal een hoop van jullie niet ontgaan zijn dat een fenomeen genaamd Spooktober inmiddels in volle gang is. Ik bedoel, 9GAG staat vol met skeletten-memes en in Walibi probeert een of andere pipo je voor een aardige duit bang te maken. Niets voor mij, om eerlijk te zijn. Ik ben door mijn dagelijkse ochtendritueel voor de spiegel al aardig resistent geraakt voor jumpscares. Nee, ik zoek suspense, zoals P.T. destijds wist te verschaffen. Maar omdat Konami niet lief kon samenspelen is dat ook een stille dood gestorven. K*tzooi! De pc-garde valt daarentegen met de neus in de emmer snot (boter dus), want op Steam duikt momenteel de een na de andere P.T.-lookalike op. Wat dacht je namelijk van...

The Conjuring House

The Conjuring House van het Marokkaanse RYM Games lijkt er van de drie nog het minste op als ik het eerlijk moet bekennen, maar ach… je loopt door een huis en er gebeuren rare dingen om je heen. Het Atkinson House om exact te zijn. Hoewel het huis zo goed als verlaten is wanneer jij er als investigator naar binnen sjokt, hebben er in het verleden genoeg figuren rondgehuppeld die wel fan waren van occulte zaken. Negen van de tien keer resulteert dat soort demonische fuifjes in ongenode spookies, wat uiteraard ook het uitgangspunt van The Conjuring House is. Hoe krijgen we die griezels weg? Simpel zat! Demonische artefacten de tent uit yeeten. Tenminste, als de madame des huizes het even toelaat.

Airbnb-score The Conjuring House: Niet aanbevolen
Steam-score: Verdeeld

onbekend

Infliction

De jongste telg in de lijst is Infliction, een game welke via Kickstarter het levenslicht heeft gezien. Als backer van de game heb ik deze vanaf dag 1 - wat nu een paar dagen geleden is - mogen spelen. Ik kan je vertellen dat Infliction niet de mooiste haunted house game van het moment is (dat is de volgende game), maar dat het zeker wel een fucking sfeervolle is. Infliction combineert het gegeven van westerse spookhuizen een tikkeltje met het concept van The Grudge, gezien je eigen toko aardig in de ban is van een geest die nog een appeltje met je te schillen heeft. Althans, daar lijkt het aanvankelijk op. Wat dacht je ervan dat we heel snel een manier vinden om de cyclus te doorbreken er er weer gewoon een gezellige boel van maken?

HomeAway-score: Niet echt een droomhuis
Steam-score: Positief

onbekend

Visage

Tja, Visage staat bij mij toch echt wel met stip op nummer één wanneer het op enge shizzle aankomt. Het knusse team van SadSquare Studio geeft zelf aan best vrolijk te zijn ingesteld, maar dat valt niet terug te zien in Visage, welke momenteel in Early Access verkeert. Je game openen met behoorlijk verontrustende beelden van een murder/suicide, om daarna geheel clueless door een huis te strompelen waar om de haverklap de lampen een eigen leven beginnen te leiden… ik weet niet hoor. Visage is in ieder geval echt zo’n game waar ik me geen enkel moment gemakkelijk bij voel, vooral niet wanneer een of ander astmatisch figuur in het donker op je staat te wachten. Momenteel bestaat Visage slechts uit één chapter, maar die staat al garant voor een berg vuil incontinentiemateriaal in de schuur (want waar laat je dat?!)

Flipkey-score: Houd die sleutel maar!
Steam-score: Erg positief

onbekend

Zo zie je maar, wanneer je in het bezit bent van een beetje gaming pc en je hebt minstens €20,99 in je portemonnee, dan valt er nog best wat te griezelen deze Spooktober. Mocht je nou echt een schijtcomputer of geen pegels in de pocket hebben maar wel écht getraumatiseerd willen raken, dan kun je altijd nog om één van mijn ochtendselfies vragen

Over auteur Patrick Meurs

Patrick Meurs Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?