Drie van die: Rampscenario's

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Iedereen kent het wel: net op het moment dat je aan het gamen bent, gaat er iets mis. Kleine dingen, grote dingen, zaken waar je geen invloed op hebt of gewoon keiharde pech. Ik ga er drie voor jullie op een rijtje zetten.

Batterijen leeg

Deze frustratie kent iedereen: ben je net lekker aan het gamen, zijn de batterijen van je controller/keyboard/muis leeg. En natuurlijk net op die middag die je had vrijgehouden om lekker te gaan gamen. En je oplaadbare batterijen zijn stuk. En je hebt geen reservebatterijen. En dit gebeurt uiteraard op een zondag waarop alles binnen redelijke afstand waar ze nieuwe batterijen zouden hebben dicht is. Ikzelf heb dit te vaak meegemaakt en neem nooit meer iets draadloos in huis. Nou, én? Dan maar kabels. Alles om deze frustratie te voorkomen.

Het internet ligt eruit

In deze tijd van ongekende onlinefunctionaliteiten (lees: copyprotection) is het uitvallen van het internet door een storing bij de ISP/blikseminslag/je kat die je modem onder heeft gezeken een ware nachtmerrie. Veel games kunnen tegenwoordig niet meer zonder internetconnectie worden opgestart, of zijn juist MMO- of multiplayergames. Die game waar je net die middag aan wilde opgeven dwingt je nu tot frustratie. Want je had net zo'n zin om die game te spelen

Hardware failure

De meest frustrerende is misschien nog dit scenario: je start je pc/console op, maar in plaats van een startscherm zie je niks. Een zwart scherm, rare kleuren, noem het maar op. Of nog erger: knipperende lampjes die niet horen te knipperen. In puur ongeloof staar je een minuut naar je scherm. Je zet je pc/console een keer uit en aan, haalt de stekker eruit en doet die er weer in, maar het mag niet baten. Uit frustratie geef je het apparaat een tik, je weet maar nooit. Maar je zult eraan moeten geloven: je machine doet het niet. Je loopt nog een paar minuten doelloos door het huis, oplossingen bedenkend, wensend dat het maar een illusie was. Maar nee, dat was het dan. En het is natuurlijk zondagmorgen. En maandagmiddag kun je pas bij een reparateur langs. KAK!

Hebben jullie ook dergelijke frustraties? Kennen jullie deze rampscenario's? Laat het weten in de comments!

Lees meer