Drie van die: Redenen om Britten te spelen in Company of Heroes 2

Geplaatst: 9 september 2015 17:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

De Tweede Wereldoorlog-RTS Company of Heroes 2 is al een tijdje uit en heeft al flinke uitbreidingen gehad met de The Western Front Armies en Ardennes Assault. Toen de British Forces-uitbreiding werd aangekondigd, was dit dan ook een flinke verrassing voor mij. Maar waarom zou je die DLC halen? Wat voor uitdagingen zitten daarin?

Unieke speelstijl

Het Britse leger heeft een zeer krachtige en unieke speelstijl meegekregen. Zo kunnen ze zeer krachtige verdedigingswerken bouwen, welke elke tegenstander een halt toe kan roepen. Daarbij kunnen deze verdedigingswerken, waaronder mortierposities, 17-ponder antitankkanonnen en commandotenten, extra bezet worden door infanterie, waardoor je verdediging extra taai wordt. De infanterie en tanks zijn redelijk krachtig, maar zijn vooral effectief tegen hun eigen soort. Dus infanterie tegen infanterie en tanks tegen tanks.

Flexibiliteit

Het leger is ook nog flexibel qua speelstijl. Naast de bekende variatie qua commanders zijn er ook nog keuzes tijdens een potje welke de uitkomst kunnen beïnvloeden. Zo krijg je tijdens het bouwen van je hoofdkwartier twee maal een keuze voorgelegd. De eerste is of de een 40mm Bofors AA-kanon wil (verdediging) of een verkenningsvoertuig met zwaar geschut (mobiliteit). De tweede keuze is tussen een zwaar gepantserde, logge Churchill-tank (verdediging) en de snelle, hard vurende Cromwell-tank (mobiliteit). Dit geeft je elk potje weer verfrissende variatie!

Meer karakter in het spel

De British Forces-uitbreiding is vooral erg, tja, Brits. Een hoop voice-acting is erin gestopt om elk cliché dat je je voor kunt stellen erin te proppen. Alles druipt van de tropes die er rond het Britse leger in de Tweede Wereldoorlog bestaan. Het gevolg is dat het soms als een parodie aanvoelt, maar niks is minder waar. In de British Forces-DLC is namelijk ook een nieuw bewegingsmodel voor je soldaten geleverd, welke voor al je legers wordt gebruikt. Dit model, met motioncapture vastgelegd, zorgt voor nog realistischere veldslagen. Tally ho!

Wat vinden jullie van deze DLC? Moeite waard of laten liggen?

Lees meer