Drie van die: Redenen om de Nioh Collection te checken

Geplaatst:

De masochisten onder ons kunnen weer een feestje vieren. Nioh is namelijk back in action! Niet in de vorm van een derde deel, maar in de vorm van een Complete Edition op de PlayStation 5. Deze bundel is de meest complete uitgave van de Nioh-franchise tot op heden en biedt makkelijk 250 uur aan speelplezier. Maar is de bundel de aanschaf waard? Nou, dit zijn drie van die dingen om te overwegen wanneer je de Nioh Collection overweegt te kopen!

Geen remake, wel een remaster

Het origineel van Nioh is nog niet bijzonder lang verschenen. In het jaar 2017 verscheen het eerste deel en het tweede deel stamt zelfs uit 2020. Een remake is dan ook absoluut niet nodig. De games zien er fantastisch uit waarbij toegegeven moet worden dat het tweede deel aanzienlijk beter oogt en speelt dan het eerste deel. De vraag is dan ook; wanneer heb jij Nioh voor het laatst gespeeld? Ben je bekend met de originele delen en heb je alle DLC meegepakt? Dan is de Nioh Collection hoogstwaarschijnlijk niets voor jou. De collectie bevat immers de twee delen, wat nieuwe grafische settings en alle verschenen DLC. Dat wil echter wel zeggen dat deze bundel uitermate geschikt is voor nieuwkomers die altijd al nieuwsgierig zijn geweest naar de franchise. De twee games bieden namelijk tezamen ruim 250 uur aan gameplay en weten je dan ook lang zat zoet te houden. Daarbij is de bundel zeker van toegevoegde waarde voor spelers die de DLC van het eerste deel nog niet hebben gecheckt. Nioh zit namelijk inbegrepen in de PlayStation Plus Collection waardoor je als PS Plus PlayStation 5-gebruiker het eerste deel al automatisch in bezit hebt. De DLC zit hier echter niet bij inbegrepen.

Maakt gebruik van next gen-features

Het is geen geheim dat de PlayStation 5 aanzienlijk sneller dan diens voorganger is. De game draait dan ook als een zonnetje en wanneer je weer eens het loodje legt, kan je zo weer verder door de bliksemsnelle laadtijden. Daarbij kent de Nioh Collection een aantal nieuwe grafische opties waardoor de game bijzonder lekker draait. Zeker in het soulslike-genre is het van belang dat je snel kunt reageren. Daarom is het in deze edities van de games mogelijk om de framerate te locken op 120 fps. Dit gaat echter wel ten koste van de resolutie aangezien de game enkel 120 fps draait wanneer je de resolutie op 1080p zet. De game is echter ook in een grafische stand te draaien waardoor je een stabiele 60 fps krijgt met een 4K-resolutie. Welk van de twee je gebruikt, is natuurlijk helemaal aan jou, maar ik ga natuurlijk voor de 120 fps!

Toch een nieuwe feature

De Nioh Collection moet het echt hebben van het totaalplaatje. De nieuwe grafische settings, de complete DLC-set en natuurlijk de base games zijn de moeite absoluut waard. Veel vernieuwing is er voor de veteraan echter niet te bekennen. Tenminste, zo lijkt het, want de games zijn zowaar voorzien van een fotomodus die alleen beschikbaar is op de PlayStation 5. Deel twee ziet er erg goed uit en als je wat mooie plaatjes wil schieten, dan adviseer ik je zeker om eens Nioh 2 op te starten. De Yokai zijn namelijk erg goed vormgegeven en het is leuk om die eens uitvoerig te inspecteren middels de gedetailleerde fotomodus.

De Nioh Collection is de perfecte collectie voor nieuwkomers en échte die hard-fans van de games. Mocht je beide games al eens hebben gespeeld en heb je ook de DLC verslonden, dan bevatten de remasters weinig nieuwe dingen die echt de moeite waard zijn. Dat neemt echter niet weg dat dit twee fantastische games zijn en het absoluut geen straf is om de games nog eens door te spelen!

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot The Nioh Collection

Series

-

Uitgever

KOEI TECMO Europe

Reviewscore

-

Platforms

PlayStation 5

Releasedatum

5 februari 2021

Ontwikkelaar

Team Ninja

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord