Drie van die: Redenen om de PlayStation VR aan te schaffen

Vanaf het moment dat Sony zijn Project Morpheus uit de doeken heeft gedaan, ben ik al erg enthousiast over het apparaat. Ik had al enkele keren met Gear VR en Google Cardboard gespeeld, maar ik wist natuurlijk dat dit nooit zo goed kon zijn als de échte toppers. Ondertussen heb ik al meerdere keren mogen gamen met de PlayStation VR. Het mag gezegd worden: wát een apparaat. Ik ben er alleen maar enthousiaster van geworden! In dit artikel geef ik je dan ook drie redenen om de PlayStation VR aan te schaffen.

onbekend

Een kwestie van comfort

Het eerste sterke punt van de PlayStation VR is het comfort. De Oculus Rift en de HTC Vive maken gebruik van klittenband, wat de headset als het ware tegen je gezicht duwt. Sony pakt dit net wat anders aan. Ze hebben namelijk een band gemaakt die je als een soort pet op je hoofd zet. De vorm van de band zorgt ervoor dat het gewicht van de headset perfect wordt verdeeld. Ik heb een uur non-stop met de headset opgezeten en nergens last van gehad.

Verder heeft Sony met de PlayStation VR de eerste headset die ook voor brildragers optimaal te gebruiken is. Hoewel je de Rift en Vive met behulp van enkele handleidingen kan instellen op jouw brilformaat, is het bij de PlayStation VR simpelweg een knop indrukken om iets meer ruimte te creëren voor de bril. Ik heb persoonlijk geen verschil gemerkt toen ik de bril mét en zónder bril probeerde. Het kan wel voorkomen dat er een kleine kier ontstaat als je een grotere bril draagt. Dit is echter niet storend.

onbekend

Goede prestaties voor een mooie prijs

De PlayStation VR kost 400 euro. Dit mag dan een aardig hoog bedrag zijn, maar als je het vergelijkt met de twee concurrenten valt deze prijs best wel mee. Zo kost de HTC Vive 959 euro (!), en dan moet je ook nog een zeer goede pc hebben. Natuurlijk moet je voor Sony's headset de PlayStation 4 én de PlayStation Camera in huis halen, maar dan ben je nog honderden euro's goedkoper uit.

Het verschil in prijs wekt misschien de indruk dat de Rift en Vive stukken beter presteren dan de bril van Sony. Zo hebben de Oculus Rift en de HTC Vive een hogere resolutie, een iets groter gezichtsveld, en een krachtigere computer. Toch liegen de prestaties van de PlayStation VR er niet om. Het apparaat biedt een geweldige Virtual Reality-ervaring die zeker niet onder doet voor zijn concurrenten. Dan is het grote verschil qua prijs toch het overwegen waard, zeker als je de wereld van Virtual Reality wil verkennen met een krap budget.

onbekend

Games in de maak

De games zijn zeker niet onbelangrijk voor een Virtual Reality-bril. Zo'n uitvinding is natuurlijk geweldig, maar dan moeten er wel goede games op te spelen zijn. Het ziet er naar uit dat dit met de PlayStation VR wel snor zit. Er zijn namelijk al meerdere grote titels aangekondigd voor Sony's headset. Daarnaast krijgen bepaalde games, zoals Driveclub en Star Wars: Battlefront, een VR-optie. Naast de aangekondigde games zijn er ook nog eens tientallen ontwikkelaars bezig met toekomstige VR-games. Hier zitten natuurlijk indie-games tussen, maar er komen ongetwijfeld ook grotere namen uit de fabriek rollen.

onbekend

De PlayStation VR heeft mij binnen één minuut kunnen overtuigen. De aangekondigde games dragen zeker bij aan mijn positieve oordeel. Ik heb hem dan ook gereserveerd. Ik vraag mij alleen af of de headset - na de knallende start - nog lang van Sony's ondersteuning kan genieten. Nu maar hopen dat de PlayStation VR niet dezelfde weg aflegt als de PlayStation Vita. Zijn jullie al overtuigd van Sony's VR-headset?

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?