Drie van die: Redenen om Dragon Quest VIII op de 3DS te spelen

Geplaatst: 25 januari 2017 15:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Dragon Quest VIII wordt over het algemeen gezien als de beste in zijn gamereeks. Het is de Final Fantasy VII van de Dragon Quest-games, zou je kunnen stellen. Hier heb ik drie punten op een rijtje gezet die uitleggen waarom deze game ruim tien jaar later nog altijd ontzettend de moeite waard is.

Nu speelbaar waar je maar wil

Om heel eerlijk te zijn is het niet voor het eerst mogelijk om Dragon Quest VIII 'on the go' te spelen, want vrijwel de gehele Dragon Quest-serie, dus ook deel VIII, is inmiddels op alle iOS- en Android-systemen verkrijgbaar. Ideaal is het natuurlijk niet, en deze game verdient een betere beleving op een degelijke handheld. En dat is gelukt! Op de 3DS speelt Dragon Quest VIII heerlijk weg. De 3D-functie zit er niet bij, maar laten we eerlijk zijn: er is echt niemand die dat heel erg kan boeien.

Mooie uitbreiding en aanpassingen

De 3DS heruitgave van Dragon Quest VIII is veel meer dan een simpele port. De game heeft namelijk veel extra's. Zo zijn er bijvoorbeeld nieuwe personages, nieuwe extra scènes en diverse side-quests, vrijwel alle aspecten zijn ergens wel uitgebreid of verbeterd. Er zijn een hoop kleine toevoegingen, zoals geen wachttijd bij het maken van items, extra equipment, kostuums, nieuwe monsters, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Daar blijft het echter niet bij, de game is ook verder uitgebreid. Zo heb je twee nieuwe personages voor je quest-party, de bandit pirate: Red en monster master: Morrie, waardoor het totaal aantal personages nu op zes uitkomt. Het hoofdverhaal is verder uitgebreid met onder andere meer uitleg en verhaal omtrent het verleden van de hoofdpersoon en de slechterik Dhoulmagus. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook nog twee extra pittige dungeons toegevoegd voor wanneer je door de ruim zeventig uren durende game bent geploegd.

Re-release van een uitmuntende klassieker

Dragon Quest VIII is net zoals Final Fantasy VII, Secret of Mana en Chrono Trigger één van die goeie JRPG's die zelfs na ruim tien jaar nog altijd zeldzaam goed blijft, vooral dankzij het sterke verhaal, de originele personages en algehele geweldige sfeer en gameplay. Dat er nu een uitgebreidere en meer geperfectioneerde versie van is gemaakt, maakt dit ondanks dat het 'maar een handheld' game is toch echt een absolute must-have. Heb je een 3DS en ben je gek van RPG's? Dan is dit echt een no-brainer. Houd je niet van RPG's? Dan zou ik voorstellen om toch Dragon Quest VIII eens een kans te geven.

Heb ik iemand weten over te halen? Zijn er nog andere RPG-klassiekers die dezelfde behandeling mogen krijgen? Let me know!

Lees meer