Drie van die: Redenen om Drive to Survive Season 2 te zien

Onze redactie zit vol Formule 1 fans, mijzelf inclusief. Sommige kijken het al sinds begin jaren ‘90, anderen zijn fans die met name weer door Max Verstappen zijn gaan kijken. Dat Liberty Media de Formule 1 onder een veel groter publiek onder de aandacht wil brengen, is inmiddels wel duidelijk. Met meer social media content van zowel de organisatie zelf alsmede de teams, krijgen we veel meer te zien van deze fantastische sport. Netflix deed hier vorig jaar een flinke duit mee in de zak met de documentaire Drive to Survive, waarin het verslag deed van seizoen 2018. Een seizoen met genoeg spanning en intriges achter de schermen. Zo ook dit afgelopen seizoen van 2019! Op 28 februari begint seizoen 2 van Drive to Survive en daarom mijn Drie van die redenen om uit te kijken naar een nieuw seizoen van Drive to Survive.

onbekendbron: Netflix

Gunther Steiner, Cyril Abiteboul en Toto Wolff

Het afgelopen seizoen van Drive to Survive heeft een nieuwe cultheld opgeleverd, namelijk Gunther Steiner. Deze Italiaan uit Merano (zuid Tirol, vandaar zijn goede Duitse accent) is recht voor zijn raap, vloekt als een malle en heeft de lachers op zijn hand met zijn sarcastische voorkomen. Het seizoen van Haas kende vorig jaar nog meer tegenslag dan het seizoen daarvoor, dus we kunnen ons borst natmaken met oneliners, scheldkanonnades en een Grosjean die wederom te kakken gezet gaat worden. Bovenal ben ik benieuwd naar de nieuwe (domme) uitspraken van Cyril Abiteboul. Begrijp me niet verkeerd, want ik gun Renault het succes van weleer, maar als je uitspraken doet zoals hij, mag je gewoon geen teambaas meer zijn. Waarom Renault daar nog niets aan gedaan heeft, is mij een raadsel. Tot slot schitterde Ferrari en Mercedes afgelopen seizoen in afwezigheid. Dit seizoen doet in ieder geval Mercedes mee. En als er één teambaas is die fantastisch voor de camera is, dan is dat Toto Wolff wel. Met zijn heftige Schwarzenegger-accent en zijn vuist die meermals op tafel slaat gedurende een seizoen, kunnen we ons verheugen op mooie beelden.

De flater van Mercedes tijden de Duitse Grand Prix

Zoals net omschreven, was Mercedes vorig seizoen niet vertegenwoordigd in Drive to Survive. Dit seizoen echter wel en uitgerekend dé Grand Prix van afgelopen seizoen volgens velen, de Duitse op de Hockenheim-ring. Maar zeker niet die van de Zilveren Pijlen. Hun 125-jarig bestaan zou breed uitgemeten worden door Netflix. De gehele dag draaiden zij met hun camera’s achter de schermen. Het gehele team was uitgedost in speciale outfits en iedereen verkeerde in een jubelstemming. Met Lewis op pole en de dominantie van Mercedes tot op heden, leek er geen vuiltje aan de lucht. Tot de zondag kwam met alle regen van dien. Deze dag was er een om snel te vergeten omdat uiteindelijk bijna iedereen van de baan vloog, inclusief Bottas die er definitief af ging en Hamilton die uitgleed en kostbare tijd verloor door schade én een tijdstraf. Wat een glorieuze thuiswedstrijd had moeten worden, werd een gigantische flater. We zijn daarom extra benieuwd hoe Netflix dit in beeld heeft kunnen brengen.

Meer blunders, uitspraken, zeges en uiteraard Max

Het afgelopen seizoen was fantastisch om een blik achter de schermen te krijgen en daar de blunders uitvergroot te zien tijdens races. De reactie van het team zie je namelijk niet altijd. Vooral de gebeurtenissen voor en na de races zoals etentjes, persevenementen of meer, zorgen voor leuke beelden. Of wat te denken van uitspraken zoals Horner en Abiteboul deden omtrent de Renault-motor en Ricciardo? Mogelijk zien we hetzelfde omdat het afgelopen seizoen de vuurdoop was van de goedlachse Honey Badger from Down Under. Wat dacht je van Hülkenberg uit datzelfde team die uiteindelijk het veld moet ruimen voor Ocon? De dramatische wissel van Gasly en Albon? Of het enige punt van Williams dat gescoord werd door Kubica? Bovendien mogen we tranen gaan wegpinken met Honda. Over tranen gesproken, ik verwacht ook een eerbetoon aan Charlie, Lauda en Hubert. De strijd van Vettel binnen Ferrari met Leclerc en de race van hem in Canada. De tifosi in Italie na de zege van Leclerc en ga zo maar nog even door. Oh ja, uiteraard ook wel onze eigen Max Verstappen. Een beetje dan. Dat gezegd hebbende, ik kan niet wachten op het nieuwe seizoen!

onbekendbron: RacingNews365

Ik trap maar eens F1 2019 aan als opwarmertje voor het nieuwe seizoen. Wat jullie? Zitten er Formule 1 fans onder onze lezers?

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?