Fortnite

  • Ontwikkelaar Epic Games
  • Eerste releasedatum 25 juli 2017
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Mobile , Nintendo Switch , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Third-Person Shooter , Battle Royale
  • Gameliner score -

Drie van die: Redenen om Fortnite te spelen

Epic is toch wel één van de grote drie (Naast ID en Valve) waarvan we kunnen stellen dat die de koningen zijn van de shooters. Epic is verantwoordelijk voor Unreal en Unreal Tournament en bovendien de Unreal Engine waar zoveel games tegenwoordig op zijn gemaakt. Zij hebben nu zelf een nieuwe game gemaakt, genaamd: Fortnite, en dit belooft weer een heerlijke game te worden. Gelukkig ben ik voor een goede shooter altijd te porren.

onbekend

Same, same, but different, but still same

Het is een shooter! Met verhaal nota bene. Althans, uiteraard zit er een verhaal bij, maar dit verhaal heeft net wat meer invloed op het spel. Het is namelijk de reden waarom de game een mengsel is van hoofdzakelijk een 3rd person shooter, tower defense, RPG en zelfs een vleugje MOBA. Daarbij werkt het nog goed ook! Het verhaal is dat 98% van de wereldbevolking is vergaan en jij bent één van de laatste der aarde om ons te beschermen tegen hordes en hordes vijanden. Om jezelf te beschermen moet je resources verzamelen die jouw basis doen versterken, je vallen laat maken en zelfs wapens laat creëren. De vallen dien je op tactische punten neer te zetten zodat jouw barre leven net dat beetje makkelijker wordt en wapens worden beter naarmate je verder komt. Dit zorgt voor een tactisch element dat je meer moet laten nadenken over wat je doet. Dan kan je misschien denken dat de game langzaam is, maar het tegendeel is waar. De game kent een behoorlijk rap tempo waardoor het niet een kwestie van wachten is op voldoende resources, maar je aandacht goed weet vast te houden met continue actie en overige bezigheden zoals het verzamelen van resources en missies.

onbekend

Het is Epic!

Epic. Nuff' said. Oké, dat is wat kort door de bocht, maar Epic staat in veel gevallen voor snaarstrakke gameplay gepaard met zeer goede graphics. Games die dit hebben bewezen zijn structureel de Unreal-games, maar ook nieuwe IP's zoals Gears of War en Bulletstorm bewijzen dat Epic het trucje tot in de details beheerst. Hun basis voor Fortnite is de Unreal Engine 4, die gewoon weer werkt als een trein. Hoewel de versies op beide consoles niet veel verschillen, heeft PlayStation 4 het voordeel dat het op 1080P draait. Echter heeft deze versie wel last van wat framedrops. De Xbox One-versie draait daarentegen op 900P, maar is wel veel stabieler. Ongetwijfeld dat een update het probleem bij de PlayStation-versie oplost, maar dit is niet hinderlijk voor nu. Verder zijn de graphics gewoon mooi. De cartoony feel en toch behoorlijk wat detail maken dat je naar mooie game aan het kijken bent. Zoals gezegd is de gameplay lekker snel en de vette effecten in het spel zorgen ervoor dat je het gevoel krijgt een actievolle game te spelen.

onbekend

Unieke game

Nieuwe IP's, zoals Fortnite, moeten opvallen tussen het geweld van alle overige shooters. De concurrentie is hevig. Zeker op dit moment met Overwatch en Battlefield (die al uit zijn) en met de aankomende Call of Duty: WWII moet het ergens uniek in zijn om op te vallen. Door de mix van genres bedient Epic niet per definitie een heel andere doelgroep, Fortnite is immers ook in multiplayer te spelen. Toch heeft de game veel unieks. De mix van RPG- en MOBA-elementen maken het uniek, zeker voor de consoles. De game neemt zichzelf ook niet zo serieus want humor is continu aanwezig met missies die nergens over gaan (vind en schiet drie teddyberen kapot). Epic belooft de game ook lang te ondersteunen want het is de bedoeling dat er meerdere gamemodi, maps, missies en héél véél lootboxes komen. Gameplay is het meest belangrijk en dat is wel aan Epic toe te vertrouwen.

onbekend

Fortnite is reeds uitgebracht op Xbox One en PlayStation 4. De game is nu in early acces beschikbaar.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?