Check hier alle Summer Game Fest 2023 content

Genshin Impact

  • Ontwikkelaar MiHoYo
  • Eerste releasedatum 28 september 2020
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Mobile , PlayStation 5
  • Genre Actie , Open-World , JRPG
  • Gameliner score -

Drie van die: Redenen om Genshin Impact's Sumeru te verkennen

Sinds een weekje is de 3.0 update van Genshin Impact uit. Dit is een grote update, die een geheel nieuwe regio toevoegt om te ontdekken. In de 2.0-update kregen we Inzauma, een nieuwe regio die gebaseerd is op Japan. De 3.0-update brengt ons Sumeru, een regio die gebaseerd is op het Midden-Oosten. Ik geef je in dit artikel drie redenen om de nieuwe regio, Sumeru, te gaan verkennen!

A whole new wooooorld

De eerste reden om Sumeru te gaan verkennen is natuurlijk de regio zelf. Sumeru is de vierde van de zeven regio's die we in Genshin Impact's wereld Teyvat kunnen verkennen. De ontwerpers die verantwoordelijk zijn voor het design van de verschillende gebieden, hebben erg mooi werk geleverd met de eerste drie regio's en dat is met Sumeru niet anders. Daar Sumeru is gebaseerd op het Midden-Oosten, hebben de steden en dorpen een heerlijk Oosters tintje. Ook de nieuwe muziek in deze regio past er ontzettend goed bij. Alsof je daadwerkelijk in een Oosters land over de bazaar loopt. Sumeru is daarnaast ook behoorlijk groot. Het Midden-Oosten bestaat uit verschillende landen, landschappen en klimaten. Dat zie je ook goed terug in Sumeru. Wanneer je voor het eerst naar de nieuwe regio gaat, kom je namelijk in een prachtige groene jungle terecht. Deze leidt je uiteindelijk naar een klein dorpje in de bomen en de grote stad Sumeru City, met een eigen haven. Daar blijft het echter niet bij. In de verte doemt namelijk ook een enorme piramide op. Sumeru kent namelijk ook een woestijngebied dat je naar hartelust kunt gaan verkennen.

Genshin Impact 301

De vierde Archon

Bij een nieuw hoofdstuk en nieuwe regio hoort natuurlijk ook een nieuw verhaal. Misschien ben je het alweer vergeten, maar dit hele avontuur zijn we twee jaar geleden begonnen met de vermissing van onze tweelingbroer/tweelingzus. We zijn dan ook nog steeds op zoek naar hem of haar, maar komen onderweg behoorlijk wat obstakels tegen. In Sumeru gebeurt dat ook. Sumeru is namelijk het gebied waar Lesser Lord Kusanali, de Dendro Archon, aanbeden wordt. Wanneer je voor het eerst in Sumeru aankomt, leer je over de huidige Archon en diens voorganger. Ook leer je meer over de Sumeruaanse (ik geloof dat dit correcte terminologie is) cultuur en hoe het vergaren van kennis een enorme rol speelt in de regio. Afhankelijk van hoe snel je door alle content heen speelt en of je alles wilt ontdekken, lezen en verzamelen, ben je met de nieuwe questline toch wel een paar dagen zoet. Bijkomend voordeel is dat er toffe beloningen te verkrijgen zijn als je de quests en de in-game evenementen doet.

Genshin Impact 302

Wacht, wat is Dendro?

Wat misschien wel de grootste verandering is die de 3.0-update met zich meebrengt, is de toevoeging van het element Dendro. Het element Dendro bestaat eigenlijk al sinds het begin, met Dendro Slimes, Dendro Samachurls en de reactie die houten wapens en schilden zoals die van de Mitachurl geven, maar we hebben het element nog niet eerder gezien bij speelbare personages. We konden wel verwachten dat Dendro uiteindelijk ook door ons gebruikt zou kunnen worden, daar de NPC Baizhu van Liyue's Bubu Pharmacy helemaal in het begin van de game al gezien werd met een Dendro Vision. Nu dat Sumeru uit is, kunnen we Dendro eindelijk in actie zien. Dendro is namelijk het element dat in deze regio heerst. Met de 3.0-update krijgen we ook gelijk twee verschillende Dendro-personages die we kunnen gebruiken. De eerste is Collei, die we hiervoor al kenden van de Manga. Zij is de eerste NPC die je begroet en welkom heet in Sumeru. Dit is tevens een leuke knipoog naar Amber, die hetzelfde voor je deed in Mondtstad. In de Manga is het ook Amber die Collei helpt wanneer ze doodziek naar de stad komt. Collei krijg je gratis wanneer je tijdens het in-game evenement de benodigde quest doet. Het tweede Dendro-personage is Tighnari. Hij gebruikt net als Collei een pijl en boog en is verkrijgbaar door te wishen.

Genshin Impact 303

Er zijn dus genoeg redenen om Sumeru te gaan verkennen in Genshin Impact. Naast grote updates die eens per jaar uitkomen, wordt de game ook regelmatig voorzien van kleinere updates en updates die een kleinere nieuwe regio toevoegen. Nu we vier van de minstens zeven regio's hebben vrijgespeeld, hebben we dus al een behoorlijk grote wereld om te verkennen. Er is en blijft voorlopig dus nog genoeg te doen in Teyvat.

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?