Drie van die: Redenen om Ghost Recon Wildlands in huis te halen

Geplaatst: 9 maart 2017 14:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Uit de review mag het blijken, ik ben erg tevreden over Ghost Recon Wildlands. Op het internet zie ik dat de game veel negatieve reacties krijgt, maar de negatieve minderheid is zoals altijd in overvloed aanwezig. Ikzelf ben nog altijd bezig met de game en ben voorlopig nog niet uitgespeeld. De game is niet voor iedereen de beste optie, maar er zijn een aantal goede redenen om de game juist wel in huis te halen. In dit artikel geef ik je er drie.

Anders dan de meeste shooters

Waar het in veel shooters om de vetste actie gaat, gaat het in Wildlands juist om rust. De game vereist geduld en niet om de dikste wapens en het meest dikke pantser. Een rush naar het centrum van een vijandelijk gebied resulteert gegarandeerd in een restart. Je moet verkennen, een goede sniper rifle hebben en beschikken over vrienden die net zo geduldig zijn als jij. Daarbij is de open wereld divers en echt gigantisch. Toegegeven, het is niet altijd even bruisend zoals het zou moeten zijn, maar daar gaat het toch niet om? Zolang de gameplay tof blijft, is er niks aan het handje.

Fucking veel content

Ghost Recon Wildlands is er toe in staat om je wekenlang zoet te houden. Bolivia zit vol missies, side quests en collectables. Ja, er is een bepaald stramien voor de missies wat eentonig kan aanvoelen, maar is dat niet met iedere open wereld-game zo? Grand Theft Auto Online is net zo repetitief en daar hoor je vandaag de dag nog weinig over. Daarbij kan ik me echt wel ergere dingen bedenken dan een brute shoot-out of sluipmissie (kuch, Assassin's Creed afluistermissie, kuch). Als je alleen speelt slaat de verveling wellicht toe, maar met vrienden is het altijd dikke pret. Een missie geruisloos uitvoeren geeft te alle tijden voldoening en geloof me er is meer dan genoeg ruimte om te kloten. Het blijft leuk om in een heli te stappen met vrienden die niet beschikken over een parachute om er vervolgens uit te springen.

Uitstekende multiplayer

Je hebt van die games waarbij het niet veel uitmaakt of je nou wel of niet met vrienden speelt. Bij Ghost Recon Wildlands is dat absoluut niet het geval. Dit is zo'n game die je echt met vrienden moet spelen. Je kunt lol trappen, maar als de pleuris uitbreekt, is het noodzakelijk om altijd contact te hebben. Je moet elkaar helpen en met elkaar afstemmen wie op welke vijand schiet en nog belangrijker op welk moment. De meest voorkomende woorden zullen dan ook zijn: help, één, twee, drie, en nu. Daarbij maakt het geen zak uit waar jij bent in het verhaal. Spelers zijn altijd vrij om ieder gebied te betreden. Dat betekent dus dat het mogelijk is om een gebied te betreden dat voor iedereen nieuw is. Ook zijn de missies gewoon opnieuw te spelen waarbij je wel weer experience binnenhaalt.

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer