Hyrule Warriors: Definitive Edition

  • Ontwikkelaar KOEI TECMO GAMES
  • Eerste releasedatum 2018
  • Platformen Nintendo Switch
  • Gameliner score -

Drie van die: Redenen om Hyrule Warriors Definitive Edition in huis te halen

Het is hommeles in Hyrule. Werelden botsen met elkaar en het is een grote bende. Ganondorf staat op het punt om (alweer) herboren te worden en Link & Co. krijgen wederom de ondankbare taak op zich om de wereld te behoeden van totale chaos. Klinkt als een welbekend Legend of Zelda-concept, maar in werkelijkheid is dat het totaal niet. Hyrule Warriors is namelijk alles behalve een reguliere Legend of Zelda-game. Hyrule Warriors volgt meer de trend van de welbekende Dynasty Warriors, maar is overgoten met een goddelijke Legend of Zelda-sausje. Een aparte combinatie, maar dat zijn hamburgers en friet eigenlijk ook (hoe kom je erop, geniaal). Hierbij drie van die redenen waarom Hyrule Warriors Definitive Edition een heerlijke aanvulling op de Nintendo Switch is.

onbekend

Perfect voor on-the-go

Het is een open deur, maar Hyrule Warriors Definitive Edition is een heerlijke game voor onderweg. De game zit bomvol content en je bent dan ook zeker honderden uren zoet met alle missies die te spelen zijn. De game heeft een vermakelijke verhaallijn waarbij je minion na minion neerhakt, maar de echte fun komt in de vorm van de Adventure Mode. In deze modus speel je wat kleinere missies die te selecteren zijn op een ouderwetse Legend of Zelda-sprite map. Het zijn er flink wat, want er zijn onder andere maps voor het origineel, Termina Field, de oceaan uit Windwaker en de Twilight World. Iedere map biedt eigen unieke uitdagingen die gaandeweg steeds lastiger worden. Oké, de game loopt niet geheel vlekkeloos in handheld-modus, want regelmatig dropt de framerate overduidelijk zichtbaar tijdens het afspelen van cutscenes. De gameplay loopt echter gewoon vloeiend en dat is natuurlijk uiteindelijk waar het om gaat.

onbekend

Het complete pakket

Ikzelf heb de Wii U- en 3DS-versies van Hyrule Warriors gemist. De games stammen respectievelijk uit 2014 en 2016 en deze heruitgave op de Switch heeft eigenlijk niet bijzonder lang op zich laten wachten. De game bevat zoals eerder aangegeven een shitload aan content en weet je dan ook zeker honderden uren zoet te houden mits je interesse gegrepen wordt. De definitieve editie bevat alle verschenen content van zowel de 3DS als de Wii U. Dat wil zeggen dat je met maar liefst 29 personages op de meest variërende wijze kunt kontschoppen. Zo speel je met een flink aantal verschillende links waaronder mijn grote favoriet, Linkle. Ik wist niet dat ik zo'n behoefte had aan een vrouwelijke Link totdat ik deze game speelde. Nintendo, ik wil een nieuwe Legend of Zelda met Linkle in de hoofdrol! Sterker nog, ik wil een gender swap van ieder personage!

onbekend

Hersenloos button bashen

Mijn Nintendo Switch library bevat voornamelijk games waarbij je continu moet opletten. Pokkén Tournament DX is een typische fighter, Super Mario Odyssey is een typische platformer en Xenoblade Chronicles is een typische RPG waarbij je de draad na één uur spelen al uit het oog verloren bent. Soms heb ik gewoon zin om even hersenloos op wat knoppen te rammen. In dat geval helpt Hyrule Warriors mij uit de brand. Hersenen op de sluimerstand en gaan met die banaan. Natuurlijk bevat de game ook de nodige uitdagingen die wel wat tactiek vereisen, maar gewoon rammen blijft het fijnst.

onbekend

Hoe sta jij tegenover deze re-re-re-release? Is het te snel, of ben jij ook van mening dat dit een welkome aanvulling is. Laat het even weten in de reacties!

Het gebruikte beeldmateriaal in deze review is gecaptured tijdens onze speelsessie op de Nintendo Switch.

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?