Drie van die: Redenen om next-gen remakes te kopen

Tegenwoordig lijken er meer remakes van oude games voor de next-gen consoles te verschijnen dan daadwerkelijk nieuwe games. Denk onder andere aan Tomb Raider: Definitive Edition, The Last of Us Remastered en het onlangs verschenen Metro Redux. Gemakkelijk cashen voor uitgevers? Soms. Voor gamers kunnen deze next-gen remakes ook van grote waarde zijn, bijvoorbeeld doordat men een game jaren later alsnog kan spelen en wel met de kracht van de next-gen consoles. Hoog tijd om een paar redenen om next-gen remakes te kopen op een rijtje te zetten.

Next-gen graphics

Als je ervoor kiest om een oude game opnieuw of alsnog te spelen op een next-gen console, dan moet de game natuurlijk op zijn minst beter ogen. Gelukkig is dat bij de meeste next-gen remakes wel zo, want veel meer dan de grafische pracht wordt er veelal niet opgepoetst. Erg? Hangt er vanaf. Een game die vorig jaar goed was, zal dat ongetwijfeld vandaag de dag nog steeds zijn. Nieuw likje verf erover en gamers die de titel destijds hebben gemist, zul je amper horen klagen. Diegenen die je wel hoort klagen, zijn meestal verwend. Spelers die praktisch alle games in hun bezit hebben en daardoor liever een nieuwe game zien dan een remake van bekende kost. Eerlijk is eerlijk, in veel gevallen behoor ik zelf ook bij deze groep.

onbekend

Ultieme edities

Na een aantal gemakkelijke remakes begin dit jaar, beseften heel wat ontwikkelaars dat ze iets extra's moeten bieden naast een opgepoetste versie van de oorspronkelijke game. Daardoor wordt de meeste DLC die een game na de originele release heeft ontvangen tegenwoordig bij het nieuwe pakket gestopt, zodat gamers toch het gevoel zullen hebben iets extra's te krijgen. In sommige gevallen betreft dit slechts een aantal nieuwe hoedjes, jasjes en andere accessoires, maar andere games pakken het beter aan. Nieuwe hoofdstukken die in DLC-vorm zijn verschenen zitten nu vaak standaard in de next-gen remake en in het geval van Diablo III: Ultimate Evil Edition ontvingen gamers zelfs zowel Diablo III als expansion Reaper of Souls. Hoewel de ene remake ultiemer is dan de ander, is het vooral voor laatbloeiers fijn dat ze een complete ervaring voorgeschoteld krijgen, wanneer ze kiezen voor zo'n ultieme next-gen editie van een bekende game.

onbekend

Relatief goedkoop

Niet alleen voor uitgevers en ontwikkelaars is het maken van een next-gen remake relatief goedkoop, ook gamers profiteren hier in veel gevallen van mee. Zo ging Metro Redux, wat overigens een combinatie is van twee aparte games, voor een viertal tientjes over de toonbank en kon je The Last of Us Remastered voor vijf á tien euro meer meenemen. Helaas geldt deze gereduceerde prijs niet voor alle next-gen remakes, maar mijn gevoel zegt dat de meeste van deze games toch binnen no time in de budgetbak zullen liggen. Uiteindelijk kun je beter een oude, maar goede game aanschaffen voor een aangenaam bedrag, dan zestig keiharde pegels uit te moeten geven aan een misbaksel als Bound by Flame.

onbekend

Er staan overigens nog genoeg next-gen remakes op de planning. Grand Theft Auto V is hier wellicht het meest voor de hand liggende voorbeeld van, maar onder meer Saints Row IV en Sleeping Dogs krijgen de komende tijd nog een hedendaagse versie. Wat vinden jullie zoal van next-gen remakes en hebben jullie je al laten verleiden door een van de vele?

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?