Drie van die: Redenen om PES 2016 (weer) eens op te pakken

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

PES 2016 was, nee is, een belachelijk goede voetbalgame. Toch had ik de laatste tijd geen digitale voetbalschoenen meer ondergebonden. Tot voor kort, want mederedacteur Kees durfde me plots eens (met wisselend succes) uit te dagen. Daarnaast is ook de gloednieuwe EK-DLC onlangs verschenen. Hoog tijd om eens een drietal redenen op een rijtje te zetten om PES 2016 (weer) eens op te pakken.

Wél met Nederland naar het EK

De nieuwe UEFA EURO 2016 DLC, die overigens geheel gratis is, voegt de optie toe om zelf het gehele EK door te spelen. Dat kan met een gekwalificeerd land, maar natuurlijk ook met het nietige Oranje. In video games is alles mogelijk, dus ook de Europese titel ligt binnen jouw oer-Hollandse handbereik.

UEFA EURO 2016

Bang dat je trotse FIFA-vrienden je als verrader zien bij aankoop van PES 2016? Nu de titel UEFA EURO 2016 vooral als titel op het doosje pronkt, hoeft ook dat niet langer een reden te zijn om hem in de schappen te laten liggen. Stiekem schaf je gewoon PES 2016 aan (de echte Sherlocks kun je waarschijnlijk niet om de tuin leiden), maar dan met een Europees tintje en dus inclusief de DLC waarmee je alvast de EK-wedstrijden kunt spelen. Twee goals in één schot dus!

Prettig prijsje

Voor nog geen drie tientjes doe jij al een greep naar de cup van Delaunay. Dat is natuurlijk geen geld, zeker niet wanneer je nagaat dat PES 2016 in september al 4,5 van de 5 sterren van ons ontving. Een game met gameplay die soepeler oogt (en voelt) dan de heupen van het laatste Disneysterretje, wie droomt daar nou niet van? Bovendien blijven er dus genoeg eurootjes in je portemonnee om op lugubere websites wat goedkope vrienden te vinden die met je aan de slag willen als coöperatieve partners.

Heb jij PES 2016 al gespeeld? Of is de UEFA EURO 2016-uitgave een reden voor jou om de game toch eens te proberen? Ik ga eens kijken of ik Albanië als underdog naar de cup kan leiden, want Robben ligt er weer eens een paar maanden uit...

Lees meer