Drie van die: Redenen om Pokémon Crystal te halen voor de 3DS

Geplaatst: 6 februari 2018 10:00
-

Fans van Pokémon hebben het maar druk. Is het niet met het spelen van alle nieuwe games, dan is het wel door nostalgische gevoelens op te halen met de re-releases van eerder verschenen games. Eén van deze games is Pokémon Crystal die nu vanuit de Nintendo Store is te trekken om lekker op je 3DS te spelen. In deze Drie van die leg ik je uit waarom je dat echt moet doen.

Twee werelden voor de prijs van één

In elke Pokémon-game betreden we de wereld van een nieuwe tienjarige die op avontuur gaat. Door de jaren heen zijn er tig games en regio's bijgekomen, maar geen enkele was zo speciaal als de wereld van de tweede generatie games. Daar begin je namelijk in Johto. De nieuwe locatie waar je tig nieuwe Pokémon tegenkomt. Na het spelen van de Pokémon League is de game dit keer echter niet af, maar wordt duidelijk dat er nog een hele wereld te verkennen is. Het gaat hierbij om Kanto, de regio die we kennen van de eerste generatie. De tweede generatie games zijn nog steeds de enige binnen de franchise waarin je het beste van beide werelden hebt en stiekem maakt dat de game zo uniek en ontzettend tof.

Al die kleine dingetjes

Nu kan ik wel tig grootse dingen noemen die Pokémon Crystal zo goed maakt, maar ik heb geleerd dat kleine dingetjes net zo belangrijk zijn. Vooral als ze in grote aantallen komen en geloof me, dat doen ze in deze game. Zo is het de eerste Pokémon-game die werkt met tijd en daardoor een dag en nachtcyclus bezit. En wat te denken van de eieren waar baby Pokémon uitkomen? Nu zijn deze bijna niet meer weg te denken uit de franchise, maar de tweede generatie is waar het allemaal is begonnen. De game bevat ook een heuse belfunctie, waardoor je constant je moeder aan de lijn hebt of dat kind Joey, die blijkbaar hele interessante dingen beleeft met zijn Rattata. Het voegt misschien niets toe aan de game, op wat eventuele irritatie na, maar zoals ik al zei: het zijn de kleine dingen.

Ook een goed punt om te benoemen is dat het verhaal zoveel leuke kleine elementen bevat. Zo kun je flink aan de battle in de Bellsprout Tower en is het aan jou om de zee over te varen voor een medicijn om een zieke Ampharos te helpen. Wanneer je naar het verhaal op zichzelf kijkt, is deze vrijwel hetzelfde als in alle andere delen, maar opnieuw zijn het de kleine dingen die het zo tof maakt.

Spelen werkt beter op de 3DS

Hoewel ik zelf nog steeds een oude Game Boy in huis heb en daar met alle liefde de oude games op speel, en jullie dat misschien ook nog gewoon lekker doen, is het natuurlijk chill als je daar een betere oplossing voor kan vinden. Laat dat nou net gebeuren met de release van Pokémon Crystal op de 3DS. Niet meer te maken met dat pietepeuterige schermpje, maar lekker op het grotere scherm van de nieuwste handheld van Nintendo. Wat ook wel zeer fijn is, is dat je niet meer constant onder een felle lamp hoeft te zitten om überhaupt iets op je schermpje te kunnen zien. De 3DS straalt natuurlijk uit zichzelf licht uit, wat de speelervaring van generatie twee tot een nieuw niveau verheft.

Nu zijn er wel tienduizend redenen te bedenken waarom je deze game moet oppakken (kom op mensen, het is Pokémon!), maar dit zijn naar mijn mening de drie belangrijkste. Ga jij hem in huis halen? Of heb je hem zelfs al? Laat in de reacties hieronder dan vooral weten wat jij het tofst vindt van deze game.

Pokémon Crystal is vanaf nu verkrijgbaar op de Nintendo 3DS en kent een adviesprijs van 9,99 euro.

Lees meer