Drie van die: Redenen om te kiezen voor glasvezel internet

Geplaatst: 16 november 2018 10:00
Aangepast: 17 maart 2024 16:29
-

We kennen het probleem eigenlijk allemaal wel. Zit je net op een lekker niveau te gamen, hapert de verbinding. Geloof me, ik heb er regelmatig last van gehad. Nu woon ik zelf in Amsterdam en zijn de internetverbindingen redelijk stabiel. Toch is het menigmaal voorgekomen dat mijn ping door het dak schoot en dat ik niet veel later uit de lobby werd gekickt. Als je een ranked match speelt, ben je dan ook kansloos en met de strenge penalties in fighting games of competitieve shooters ben je dubbel de sigaar. Mijn advies: investeer in je internet, schroom niet om een paar euro extra uit te geven en kies voor een betrouwbare provider. Dit zijn redenen waarom.

Gamen via glasvezel

Helaas is glasvezel lang niet op ieder adres verkrijgbaar. Ikzelf ben ongeveer twee jaar geleden verhuist en mocht mijn ouderwetse ADSL-verbinding inruilen voor een gloednieuwe lijn. Als ik het resultaat een verbetering noem, is dat absoluut een understatement. Je wil niet weten hoe vaak ik mijn controller door de kamer heb geslingerd door een slechte verbinding met Rocket League, Overwatch of een intense sessie met Street Fighter. Wil je weten of jouw adres beschikt over glasvezel internet? Doe dan gewoon even snel de glasvezel check! Geloof me, je bent me over een paar minuten dankbaar.

Rocket League13

Kies de juiste provider!

Wellicht een open deur, maar lang niet alle providers bieden dezelfde service. Een bepaalde provider wil ik niet bashen (hoewel er zeker één op mijn lijstje staat), maar je kunt er vanuit gaan dat ik er vrij veel heb geprobeerd. Uiteindelijk ben ik geëindigd bij de glasvezel verbinding van KPN. Oké, het is wellicht niet de meest goedkope provider, maar het is in ieder geval stabiel. Geen storing, geen onaangekondigde werkzaamheden, maar gewoon een stabiele highspeed glasvezellijn. Glasvezel heeft flink wat voordelen, maar de stabiliteit is misschien wel het fijnst van allemaal. Geen getrut, gewoon een gevalletje van niet lullen, maar poetsen!

Incentives baby!

Oké, wellicht botst dit een beetje met bovenstaand puntje, maar het kan helpen in je keuze. Iedere provider heeft een bepaalde incentive om diens maatschappij te joinen. Die geeft een HBO-pakket weg, de ander geeft toegang tot een exclusief sportkanaal en weer een ander geeft je gaming apparatuur weg. Zo heeft KPN bijvoorbeeld momenteel een actie lopen waarbij je één jaar gratis kunt gamen en een DualShock 4-controller op de koop toe kunt cashen. Daarbij maak je ook nog eens kans op een PlayStation 4. Do I need to say more?

Dit is een gesponsord bericht
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord