Drie van die: Redenen om te synchroniseren met Assassin's Creed Rogue Remastered

Anno 2018 vliegen de Definitive Editions en de Remasters ons tamelijk om de oren. Aan de ene game wordt wat harder gesleuteld als de ander, maar over het algemeen moeten we concluderen dat het verschil vaak beperkt blijft tot een high-res texturepakketje en een bump in de framerate. Je zou je dan ook kunnen afvragen of het aanschaffen van een game als Assassin's Creed Rogue Remastered nut heeft. Als het puur om de visuele upgrade gaat misschien niet, maar AC Rogue Remastered is een van de weinige games die meer beweegredenen tot aanschaf biedt. Kun je die zo niet voor de geest halen? Mooi zo, dan schrijf ik dit stukje niet voor niets. Ik heb namelijk wel drie plausibele redenen voor je in de aanbieding.

onbekend

Je gemiste kans alsnog benutten

Het is misschien niet geheel opzettelijk geweest van het Franse Ubisoft, maar met de last minute aankondiging van Assassin's Creed Rogue in 2014 zette de uitgever een hele hoop gamers tamelijk voor het blok. Terwijl menig gamer zijn Xbox 360 of PlayStation 3 al voor een habbekrats naar de lommerd had gebracht om de next-gen console te kunnen bètalen, verkondigde Ubi doodleuk dat Rogue exclusief voor de 360 en PS3 verscheen. Tja, daar zat je dan met je inruilbonnetje en je pre-order van je nieuwe console en Assassin's Creed Unity...

Het zou dus zomaar kunnen zijn dat je hierdoor nooit kennis hebt kunnen maken met Assassin's Creed Rogue en dat je dus een stukje van het allesomvattende verhaal mist. Zie nu je kans schoon om die missende sequentie in je Assassin's Creed-DNA aan te vullen met de Remastered versie van Rogue, welke je dus wél op je nieuwe bakkie kan draaien. Om je wat extra waar voor je geld te geven, zit alle extra content al in Rogue Remastered verwerkt. Als klap op de vuurpijl verschaft de game je ook nog een tikkeltje meer inzicht in de ontwikkelingen in Assassin's Creed Unity. No spoilers though.

onbekend

Bekijk het eens van de andere kant

‘De geschiedenis wordt geschreven door diens overwinnaars', zei Winston “Greatest Hour” Churchill ooit en als het aan Ubisoft ligt zijn de Assassins de onbetwiste kampioenen. Een decennium lang pompt de ontwikkelaar het een na het andere verhaal uit de pen, waarin grotendeels een Assassin centraal staat. Lekker voor de persoon die wat meer neigt naar de kant van de Templars. Oké, zij kregen met Haytham Kenway welgeteld één personage die wat populariteitspunten scoorde, maar dat was het dan ook wel zo'n beetje. Jaar na jaar moest een Templar-fan gadeslaan hoe zijn homies en masse aan een hidden blade geregen werden. Assassin's Creed Rogue Remastered vormt voor die selecte groep bij uitstek de game om al die opgekropte frustratie er eens even lekker uit te gooien.

Want - mocht je het nog niet weten - in Assassin's Creed Rogue mag je eindelijk soort van de moordlustige Templar uithangen. Dat protagonist Shay Patrick Cormac ooit een Assassin was, maakt het wellicht allemaal nog een tikkeltje mooier. De boom in met die ‘tenets of the Creed'! De Assassins hebben gefokt met de verkeerde collega en een wraakmissie is het gevolg. Bepakt met zijn luchtgeweer zoekt onze Shay de confrontatie liever van een afstandje op, als kun je ook gewoon ‘up close and personal' gaan wanneer dat je beter bevalt. Om het allemaal niet te anders te maken hanteert Shay nog wel een hoop van de kunstjes die hij bij zijn voormalige Broeders heeft geleerd, dus je hoeft niet bang te zijn dat je bekende mechanics totaal pleite zijn. Als kers op de Templar-taart mag je als Kapitein Cormac heerlijk met je schuit langs de ijskoude poolkappen tuffen, iets wat een hele hoop fans een welkome toevoeging in de franchise vonden.

onbekend

Assassin's Creed Rogue is (zo goed als) met de tijd meegegaan

Een remaster zou geen remaster genoemd mogen worden wanneer men niet op z'n minst wat aan de graphics heeft gedaan. Laten we eerlijk zijn, met de eerder verschenen Ezio Collection was het allemaal maar zo zo, maar met Assassin's Creed Rogue Remastered lijkt het allemaal ietsjes beter te zijn aangepakt. Ook Rogue heeft de zo goed als verplichte resolutie upscaling-behandeling naar 1080p gekregen. Bezitters van een PlayStation 4 Pro of een Xbox One X kunnen zelfs in kneiterscherp 4K aan de gang.

Het originele Assassin's Creed Rogue uit 2014 was voor die tijd geen lelijke game. Gezien de game zo goed als aan het einde van de consolecyclus ontwikkeld werd, wist men destijd aardig het maximale uit de console te persen. Toch ziet Assassin's Creed Rogue Remastered er nét even wat gelikter uit en is de framerate een stukje stabieler. Verwacht niet dat de gehele game naar de laatste Anvil Engine is gesleept, want dat is absoluut niet het geval. Grafisch kan het zich dus absoluut niet meten met een game als Assassin's Creed Origins - helaas ook qua besturing niet - maar het is zeker geen game waar je ogen zeer van gaan doen.

onbekend

Heb ik je nu genoeg redenen gegeven om de twijfel bij je weg te nemen? Zo ja, dan kan ik je vol jolijt mededelen dat je Assassin's Creed Rogue Remastered vanaf morgen voor een acceptabele drie tientjes op de kop kunt tikken. Laat de jacht maar beginnen, stelletje overlopers!

Over auteur Patrick Meurs

Patrick Meurs Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?