Drie van die: Redenen om World of Tanks 1.0 te installeren

Geplaatst: 6 april 2018 12:00
Aangepast: 12 mei 2018 19:29
-

World of Tanks is nog altijd een groot succes. Wargaming's free-to-play-game heeft naar eigen zeggen meer dan 160 miljoen registraties en nog flink wat miljoenen actieve spelers. Ook ik ben daar één van. Toegegeven, niet bijzonder veel, maar zo nu en dan heb ik gewoon zin om mijn gigantische loop op iemand te richten en deze helemaal leeg te pompen. Nu heeft Wargaming de World of Tanks 1.0-update gelanceerd. Dankzij deze update zie ik de schade die mijn majestueuze loop aanricht vele malen beter en krijg ik zin om direct weer op oorlogspad te gaan. En dat allemaal op mijn simpele laptop! Ben jij al toegekomen aan World of Tanks? Nee? Dan geef ik je hierbij drie redenen om de game eens te downloaden.

Grote grafische update

World of Tanks rolt al acht jaar lang olifantenpaadjes in het hoge gras. In die tijd is er grafisch gezien weinig veranderd. Totdat Wargaming op 21 maart de 1.0-update lanceerde. De game stapte middels deze update over op de nieuwe Core engine en het resultaat mag er zeker wezen. Sterker nog, de game ziet er haast als nieuw uit. Goed nieuws voor de trouwe fan die er al jaren van zijn of haar tijd heeft ingestoken. Dit houdt de game namelijk lekker vers en zorgt gegarandeerd voor een flink aantal terugkerende spelers. Daarbij vergt de nieuwe update geeneens extra systeemeisen. Zo kan ik gewoon lekker op mijn laptop door gamen zonder een dip in prestaties!

Free-to-play

Ondanks de grafische update is de game nog altijd free-to-play. Met meer dan vijfhonderd machines tot je beschikking ben je wel even zoet. Oké, lang niet alle tanks zijn beschikbaar voor de free-to-play-spelers, maar ook voor de gratis gebruikers is er meer dan genoeg schietwerk. Ook de tanks zijn meegenomen in de nieuwe update waardoor ieder detail er prachtig uitspringt. Daarbij zijn er flink wat maps die opgedeeld zijn in verschillende categorieën. Zo heb je zomer maps, winter maps, woestijn maps, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dat is veel content voor letterlijk nul euro.

Premium tanks zijn zo erg nog niet

Er wordt weleens geopperd dat World of Tanks erg veel rust op het pay-to-win concept. Ergens is dat ook wel waar natuurlijk, want de premium tanks zijn gewoon sterker dan de gratis tanks. Dat wil echter niet zeggen dat gratis gebruikers geheel kansloos zijn. Er zijn genoeg mensen die meer dan 10.000 potjes hebben gespeeld zonder ook maar een stuiver uit te geven. Daarbij bestaat de game al acht (!!) jaar en heeft deze nog steeds veel actieve spelers. Is het dan echt zo erg om wat centjes naar Wargaming te schuiven in ruil voor wat extra plezier? Je startkosten zijn immers nihil.

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer