Drie van die: Redenen waarom ik Bayonetta liever nu al speel op de Switch

Geplaatst:

Het komt niet vaak voor, maar soms verschijnt er zo'n game die je compleet omver blaast. Ik ben iemand die het nieuws doorgaans op de voet volgt, maar in 2010 was dat zeker niet het geval. Destijds was ik iemand die alles moest hebben. Nu kies ik wat zorgvuldiger, maar toen kocht ik games zonder ook maar wat te checken. Zo ook met Bayonetta, een game waar ik vrij weinig van wist behalve dat een soccermom in een leren pakje de hoes sierde. Het resultaat was overweldigend en is nog altijd één van de redenen waarom ik zomaar eens een game op de pof koop. Op 16 februari kan ik het avontuur weer herbeleven op de Nintendo Switch, maar waarom wil ik dat zo graag? Simpel, deze drie redenen zijn namelijk van grote invloed!

Een vrouw met ballen

Hoewel de rondborstigheid en strakke pakjes van in-game dames naar mijn mening meer stukmaken dan goed doen, weet Bayonetta uitstekend de rol van powervrouw in te vullen ondanks de sexy verschijning. In tegenstelling tot de traditionele heks heeft deze weinig met puntmutsen en drankjes brouwen. Nee, Bayonetta wisselt haar bezem in voor een aantal brute guns en weet zich uitstekend naast Dante te positioneren als Hack-n'-Slash koningin. De originele versie die ik op de Xbox 360 heb gespeeld was erg goed, maar wist de 60 fps niet constant vast te houden. Nu krijgt de Nintendo Switch zowel deel 1 als 2 in geremasterde vorm. De game is onderhand acht jaar oud, dus ik mag hopen dat de Switch dat wel voor elkaar weet te boksen.

Bayonetta 2 gemist?

Bayonetta 2 heb ik helaas niet kunnen spelen. Logisch, want ik heb, net als het gros van Nederland, de Wii U links laten liggen. De game is aanvankelijk een Wii U-exclusive aangezien Nintendo de franchise sinds het tweede deel exclusief uitgeeft. Een groot gemis, Bayonetta 2 schijnt namelijk net zo goed, zo niet beter, te zijn. De games staan bekend om de hectische gameplay en retestrakke besturing. Nu hebben veel gamers nog geen Nintendo Switch, maar wellicht dat de Bayonetta-bundel een grote reden is om deze toch eens in huis te halen. Er zijn immers flink wat toppers op verschenen en Bayonetta mag zich best tussen dat rijtje scharen.

Eindelijk een Hack-n'-Slash!

De Nintendo Switch heeft al flink wat titels waarvan er een aantal exclusief op het nieuwe platform zijn verschenen. We kunnen lekker op avontuur met Super Mario Odyssey, op survival in The Legend of Zelda: Breath of the Wild en op z'n japans RPG'en met Xenoblade Chronicles 2. Een goeie hack-'n-slash ontbreekt echter nog. Bayonetta is dan ook een zeer welkome aanvulling in de huidige line-up. Daar komt ook nog eens bij kijken dat dit natuurlijk een aanloop is naar het derde deel in de serie. Tel daarbij op dat je een code van de eerste Bayonetta ontvangt bij aanschaf van de fysieke release van Bayonetta 2 en je hebt dubbel zoveel fun. Kom maar op met die games!

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer