Drie van die: Redenen waarom Team Sonic Racing vet wordt

Geplaatst: 28 april 2019 10:00

Ja, ik zeg het: Team Sonic Racing gaat een supervette racegame worden en dat zeg ik zonder de game ook maar één seconde te hebben gespeeld. Niet vaak ben ik zeker van hoe een game gaat zijn. Al te vaak heb ik langverwachte titels zwaar zien tegenvallen en visa versa. Sonic-games zijn in het verleden vaak allesbehalve door een gouden ringetje te halen. Toch gaat de nieuwste aankomende titel Team Sonic Racing gaat naar mijn gevoel echt één van de beste racegames van dit jaar worden. Waarom? Lees maar hieronder!

De serie is al een tijdje goed bezig

Sonic-games hebben al enige tijd niet de beste reputatie, ook al heeft Sonic Mania een hoop goed gemaakt. Toch zijn alle 3DS Sonic-games naar mijn mening echt goeie Sonic-games, maar niemand lijkt ze een kans te geven. De racegames van Sonic zijn ook al jarenlang van hoge kwaliteit, iets waardoor de reputatie ook beter is geworden. Sonic met zijn snelheid leent zich ook perfect voor het genre, maar dat maakt het nog geen gegarandeerd succes natuurlijk. De voorgaande titel “Sonic & Sega All-Stars Racing Transformed” stamt alweer uit 2013 en is echt een supersonisch toffe titel. Van toffe diverse tracks tot aan de slick vette, snelle racecontrols is deze game genieten. Van alles wat ik heb gezien, doet Team Sonic Racing daar straks niet voor onder.

Veel aandacht voor de game

Team Sonic Racing krijgt veel aandacht van SEGA. Dit doen ze erg vaak bij Sonic-games, maar het is duidelijk te merken dat iedereen veel vertrouwen heeft in deze nieuwe racegame van de blauwe snelheids… egel. Telkens brengen ze ook weer nieuwe dingen over Team Sonic Racing naar buiten, waardoor we zien dat het de meest uitgebreide Sonic racegame tot nu toe wordt. Zo kunnen we veel meer gaan customizen aan onze racemobielen. Ik ben zelf nog het meest benieuwd naar de racetracks en welke oude Sega games als thema worden gebruikt. Er zijn in elk geval 21 tracks gebaseerd op zeven verschillende locaties. Dat is niet weinig, maar ik verwacht wel dat er meer zijn.

Sonic en zijn vriendjes

Sonic heeft niet echt alleen maar toptitels op zijn naam staan. Beduidend veel titels zijn matig en een paar zijn zelfs uitermate slecht. Toch heb ik altijd wel een zwak voor Sonic en de meeste van zijn metgezellen, zelfs in de minder goeie titels. Sowieso houd ik van underdogs en Sonic is dit toch nog altijd ten opzichte van Mario. Vooral toen ik Sonic Adventure helemaal doorspeelde op de Dreamcast raakte ik echt verknocht aan Sonic en zijn vriendjes. In deze game kun je met allemaal een eigen avontuur spelen en de game had heel veel charme, naast belachelijk goeie graphics voor die tijd. Dit is mij altijd bijgebleven en bewijst voor mij hoe belangrijk character building is voor de progressie van een gameserie. Wat een feest dat Team Sonic Racing zijn eigen olijke animaties krijgt, waarvan de eerste al gelijk erg leuk is. Kijk maar eens, zou ik zeggen.

Ben jij nog altijd niet overtuigd dat Team Sonic Racing een keigoede racegame gaat worden? Laat mij weten waarom niet, of laat weten waarom jij er juist hetzelfde over denkt!

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Team Sonic Racing

Series

Sonic

Uitgever

SEGA

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Releasedatum

21 mei 2019

Ontwikkelaar

Sumo Digital

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord