Drie van die: Royale koningen in games

Geplaatst: 6 januari 2020 14:00
-

Monarchie, een concept ouder dan de middeleeuwen en nog steeds redelijk relevant tot deze dag. Wij trotse Nederlanders hebben natuurlijk onze koning Willem die op ons loopt te flexen dagelijks. Het is vandaag Driekoningen, maar wij gaan vandaag eens even kijken welke koningen in gameland aanwezig zijn. Dat zijn er misschien meer dan je denkt! Hele klassieke personages zoals Bowser en Ganon zijn uitstekende voorbeelden, maar ik heb geprobeerd de meest royale en meest kroonwaardige karakters eruit te pikken. Personages die echt shinen met hun gouden sieraden en hun milde arrogante houding. Zitten jullie peasants er klaar voor? Hier komt het Blauw Bloed van gameland!

Adel in goud armor

Een belangrijk onderdeel van een koninkrijk is natuurlijk het leger, bestaand uit de dapperste ridders. In Shovel Knight is de koning zelf echter ook een ridder! King Knight heeft onlangs zijn eigen campaign ontvangen voor de platform-game en hij mag natuurlijk ook echt niet ontbreken op deze royale lijst! Zijn uiterlijk schreeuwt nou eenmaal koning. Met zijn gouden pantser, fluwelen rode cape en deftige staf blinkt hij van top tot teen en om het af te ronden heeft de beste man ook nog eens een kroon in zijn helm weten te fuseren. Dus hij ziet er uit als een koning, maar gedraagt hij zich ook zo? Volgens de Shovel Knight lore is King Knight een echte lafbek, die het liefste zijn minions het vieze werk laat opknappen. Zijn vechtstijl zit ook vol met geniepige trucjes om zijn tegenstanders te verwarren. Klinkt als een echte koning! Maar ondanks zijn vorstelijke presentatie en echte koningshouding is hij helemaal geen koning! Hij heeft zichzelf gekroond tot heerser van Pridemor Keep, terwijl zijn blauwe bloed toch echt flink rood is. Een echte oplichter, maar wel zo goed in het faken van een koning zijn, dat 'ie een plek op de lijst heeft verdiend.

Bananen als belasting

Nintendo heeft op Bowser en Ganon na een andere tiran in hun collectie aan badguys. De reusachtige krokodil King K. Rool is de koning van de Kremlins en is de aartsrivaal van Donkey Kong en Diddy Kong. Al sinds de allereerste Donkey Kong Country game is de reptielenkoning bezig het leven van de apen zuur te maken. Hoe vraag je je af? Extra belasting uiteraard. Elke banaan die de prehistorische tiran te pakken kan krijgen, is ten dode opgeschreven. Nou ja, totdat Donkey Kong en zijn maatjes er weer op uit gaan natuurlijk! King K. Rool is het afgelopen jaar ontzettend in populariteit gestegen en dat komt natuurlijk door zijn entree in Super Smash Bros Ultimate. Als één van de zwaarste personages in de game, zorgt hij ervoor dat zijn onderdanen hem respecteren. Hij is trouwens niet alleen een koning, maar ook een piratenkapitein! Een piratenkoning met een gouden kroon, rode cape, grote buik en heel leger aan agressieve reptielen. Hij is een waardig lid van de royale lijst!

WoW vorstelijk

En nu even een heel andere soort koning. Een ondode, die geen behoefte heeft aan goud. Een heerser zo krachtig dat hij een compleet koninkrijk via telepathie onder de duim heeft. Zijn ijzige rijk is gevuld met wandelende lijken en andere gruwelijkheden. De koning van de dood was een flinke kluif voor de World of Warcraft-community. The Lich King ziet er ook dan misschien niet echt uit als een alledaagse koning, maar de belangrijkste factoren zijn aanwezig. Geen goud, maar vooral een donkerblauw patroon versiert zijn pantser. Met een kapot gescheurde cape en een enorm zwaard trekt hij ten strijde. Hij brengt wat duistere variatie mee als we het hebben over de koningen van gameland!

Dit waren de koninklijke keuzes van deze Drie van die. Had jij toch liever King Dédédé gezien? Of die afschuwelijke panter uit Conker's Bad Fur Day? Ik had helaas maar ruimte voor drie koningen, anders hadden die er zeker bij gestaan! Laat ons gerust weten welke royale nietsnutten jij liever gezien had via het reactieveld! Voor de rest wenst Gameliner jullie natuurlijk een gouden Driekoningen dag toe en zien we jullie graag snel weer terug!

Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord