Drie van die: Smartphone pareltjes van 2016

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

In mijn terugblik op het gamejaar 2016 maakte ik al bekend dat ik nogal een smartphonegamer ben. Ze zijn veelal leuk, snel weg te leggen, makkelijk op te pakken en tegenwoordig nog flink uitgebreid ook. Maar tussen al die spellen die mijn aandacht echt maar vijf minuten vasthielden, zaten er ook parels tussen die ik nog steeds dagelijks even speel. Let wel op, dit zijn allemaal games die ik heb gespeeld op de Samsung Galaxy S7 Edge. Ben je dus een fan van Apple, dan moet je even zoeken of de games er ook voor jouw smartphone zijn.

Pirate Kings

Pirate Kings is gelijk zo'n pareltje die je past ontdekt als je hem durft te downloaden. Veelal tijdens het kijken van films blader ik de Play Store door en daar verscheen ineens Pirate Kings. In de game moet je aan een rad draaien om geld te krijgen. Je hebt maar een x-aantal spins waardoor het altijd spannend is met hoeveel geld je nu kan investeren in je eiland. Want door te investeren in je eiland kom je weer op een volgend eiland terecht. Maar natuurlijk zijn piraten geen vriendelijke gasten en kan je eiland ook beroofd worden door andere spelers. Hierdoor blijf je getriggerd om keer op keer te investeren in je eiland.

Football Manager Mobile 2017

Eigenlijk een vast pareltje die elk jaar terug komt. Omdat ik geen uren achter de pc wil zitten om aan een perfect team te sleutelen, ben ik met de mobiele versie van Football Manager 2010 begonnen. En verrassende wijs geef ik elk najaar standaard een tientje uit aan de game. De vele uren die ik besteed om uiteindelijk alle prijzen te winnen zijn ongekend. De mogelijkheden zijn ook ongekend in de mobiele versie van de managementgame. Natuurlijk heeft zijn grote broertje op de pc nog steeds veel meer functies en een grotere database, maar SEGA investeert jaar in jaar uit in zijn mobiele versie en dat is te merken.

Hungry Cat Picross

Al tijden was ik opzoek naar een picross-game voor mijn mobiel na het spelen van Picross 3D Round 2 op de Nintendo 3DS. Maar het zoeken van een game met zo'n specifiek genre levert ook genoeg rotte appels op. Ik besloot Hungry Cat Picross te downloaden op basis van het aantal sterren en de screenshots. En jawel, ik had een schot in de roos. In geen tijden heb ik zo vaak gezegd tegen mijzelf: 'nou nog een puzzel dan'. De learningcurve is erg goed, waardoor je start met puzzels die je echt zo af hebt, maar op den duur worden de puzzels echt pittig. Veelal speelde ik een puzzel gewoon uit zonder op de tijd te letten en probeerde ik hem daarna binnen de tijd te halen voor de sterren. Deze heb je nodig om volgende niveaus te ontgrendelen.

Dit zijn mijn absolute smartphone pareltjes van 2016, maar er zijn nog meer games die mij hebben weten te boeien. Heb jij nog echt smartphone parels die ik moet spelen? Laat het hieronder dan weten.

Lees meer