Drie van die: SNES-games die ik zeker ga spelen via Nintendo Switch Online

Tijdens de meest recente Nintendo Direct had Nintendo aangekondigd dat SNES-games beschikbaar zijn via Nintendo Switch Online. Dat was voor velen van ons natuurlijk heuglijk nieuws, want wie is er niet groot geworden met de Super Nintendo? Momenteel zijn er twintig verschillende SNES-games beschikbaar via de online dienst van Nintendo. Van de twintig games die nu in de bibliotheek staan, zijn er een aantal die ik echt heel graag wil spelen. Nostalgie? Kom maar op!

onbekend

The Legend of Zelda: A Link to the Past

Stiekem was ik al begonnen met het spelen van deze game voordat ik dit artikel besloot te schrijven, maar The Legend of Zelda: A Link to the Past mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Als groot fan van (Japanse) RPG's en The Legend of Zelda: A Link Between Worlds, het vervolg op A Link to the Past, kon ik niet anders dan deze game als eerste oppakken toen ik de aankondiging van Nintendo zag. Zelf had ik als kind A Link to the Past nooit uitgespeeld en dat is natuurlijk wel jammer. Nu de game via Nintendo Switch Online beschikbaar is gekomen, heb ik in ieder geval weer de kans om de game nu eindelijk eens goed uit te spelen.

onbekend

Breath of Fire

Ik weet niet hoeveel mensen deze game kennen, daar de SNES-variant van Breath of Fire nooit officieel in Europa is uitgekomen, maar ook deze game is een echte aanrader. Breath of Fire is de eerste JRPG die door Capcom is ontwikkeld en volgt het verhaal van Ryu, die op zoek is naar zijn ontvoerde zus. Ryu kan zichzelf in een draak veranderen en wordt door de game heen bijgestaan door verschillende antropomorfische personages die allemaal hun eigen speciale krachten hebben. Zelf heb ik, omdat Breath of Fire origineel nooit in Europa is uitgebracht, slechts de remaster van deze game op de GameBoy Advance gespeeld. Ik kijk er dus erg naar uit om het origineel te spelen want ,zoals je misschien al hebt mogen lezen in mijn kleine biografie onderaan dit artikel, ben ik een enorme fan van klassieke JRPG's.

onbekend

Super Metroid

Goed, ik ga je nu iets vertellen waar ik me misschien een beetje voor moet schamen. Ik heb namelijk nog nooit Super Metroid gespeeld. Ik heb de game zelf nooit gehad en ook via ROM's of emulatoren heb ik de game vroeger nooit opgepakt. Dat is eigenlijk best wel zonde, want het is een enorm goede game. Zelf ben ik een enorm grote fan van speedruns en tijdens speedrun-evenementen als Games Done Quick wordt Super Metroid eigenlijk altijd gespeeld. Nu de game beschikbaar is via Nintendo Switch Online heb ik dan eigenlijk ook gewoon helemaal geen reden meer om de game niet op te pakken. Kill The Animals!

onbekend

Zo, dat waren dan de drie games die ik sowieso ga spelen via Nintendo Switch Online. Met deze games ben ik denk ik ook nog wel een tijdje zoet. Hopelijk zijn er tegen de tijd dat ik deze games heb uitgespeeld een aantal nieuwe games toegevoegd aan de bibliotheek. Zelf zou ik dan graag Earthbound, Chrono Trigger en mijn meest favoriete game aller tijden, Final Fantasy IV, willen spelen via de abonnementsdienst.

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?