Drie van die: Spin-offs die ik wil zien na de finale van Game of Thrones

Geplaatst:

Game of Thrones is nu dan toch echt afgelopen. Na negen jaar is met de 73ste aflevering afgelopen maandag een einde gekomen aan een serie die door de jaren heen een enorme fanbase heeft gekregen. Deze laatste aflevering heeft het grote verhaal om de Iron Throne en verschillende subplots en personageopbouw weten af te ronden. Uiteraard gaat het leven ook na Game of Thrones gewoon door, maar wat als we nou een aantal toffe spin-offs van de serie kregen? Het is inmiddels al bekend dat er een aantal in de maak zijn, waarvan er één gaat over de gebeurtenissen die zich voor Game of Thrones afspelen. Gebaseerd op de gebeurtenissen in de laatste aflevering van de serie, zijn er een aantal spin-offs die ik zelf ook wel zou willen zien. Ik ga het zo hebben over een aantal scènes uit de laatste aflevering, dus nog even een laatste spoiler warning, mocht je de finale nog niet gezien hebben.

Foto: HBO

Arya The Explorer

Aan het einde van de aflevering zien we wat alle hoofdpersonages gaan doen, nadat de strijd om de Iron Throne is afgelopen. Iedereen gaat zijn eigen weg en doet wat hij of zij het liefste zou doen. Zo ook Arya, die in de afgelopen negen jaar is uitgegroeid van een klein meisje die net als haar broers wilde leren vechten tot een meedogenloze moordenaar die de Night King heeft weten te doden. Aan het einde van de aflevering geeft Arya aan niet in Winterfell te willen blijven, maar de wereld te willen verkennen. In het zesde seizoen vroeg ze Lady Crane wat zich ten westen van Westeros bevindt, daar het gebied op geen enkele kaart uitgetekend staat. Arya vertrekt aan het einde van de finale van Game of Thrones dus ten westen van Westeros om te zien wat zich daar bevindt. Een spin-off waarin we Arya volgen en zien wat ze allemaal aantreft kan heel interessant zijn. De wereld die George R.R. Martin gecreëerd heeft, is heel groot en bevat verschillende gebieden die we nog niet gezien hebben, maar wel ergens in één van zijn werken beschreven staan.

Foto: HBO

Wildlings Gone Wild

In de laatste scène van de finale van Game of Thrones zien we hoe Jon teruggaat naar Castle Black om zich weer aan te sluiten bij de Night's Watch. Hier wordt hij opgewacht door Tormund en zijn wolf Ghost, die hij daar heeft achtergelaten. Samen met hen en de rest van de Wildlings vertrekt Jon ten noorden van The Wall, waar het nu een stuk veiliger is om te leven. Een spin-off die gaat over een man die teveel heeft meegemaakt, zijn hond en zijn beste maat die samen door de wildernis trekken en wilde avonturen meemaken, zou ik best willen zien. Misschien start Jon wel een nieuw koninkrijk in het noorden en heerst hij daar als de nieuwe King Beyond The Wall. Misschien spendeert het trio wel een heel seizoen op zoek naar reuzen om hun melk te drinken, omdat Tormund iedereen ervan heeft weten te overtuigen dat het zo geweldig is. Welke kant deze spin-off ook op zou gaan, interessant wordt het zeker.

Foto: HBO

The Small Council

De Strijd om de Iron Throne wordt afgesloten met het vernietigen van die verrekte zetel die zoveel ellende heeft veroorzaakt en het democratisch verkiezen van een nieuwe koning die toevallig zijn eigen stoel heeft meegenomen. Dit leidt er wel toe dat de koning een nieuwe Small Council met adviseurs nodig heeft. In een van de laatste scènes zien we de eerste vergadering van de nieuwe Small Council van koning Bran The Broken. Bran merkt al meteen op dat ze een Master of Whisperers, Master of Law en Master of War missen. Wel zien we Tyrion als Hand, Bronn als Master of Coin, Davos als Master of Ships, Brienne als hoofd van de Kingsguard en Sam als Archmaester aan tafel zitten. Dit is natuurlijk een hilarische groep onervaren adviseurs en dat is precies waarom een spin-off van deze groep een goede serie zal zijn. We kunnen dan zien hoe deze groep mensen probeert King's Landing weer op te bouwen, terwijl ze nog moeten leren met elkaar samen te werken. Je zou het een soort Westeros-variant op The Office kunnen noemen.

Foto: HBO

Nou HBO, hier hebben jullie drie ideeën voor spin-offs om het enorme gapende gat in onze harten na het einde van Game of Thrones mee op te vullen. Volgende week kunnen we de documentaire The Last Watch nog bekijken om een beetje af te kicken van onze Game of Thrones-verslaving, maar daarna is het toch echt voorbij. Kijk jij uit naar een nieuwe spin-off van de bekende serie?

Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord