Drie van die: Steden waar Assassin's Creed zich moet afspelen

Geplaatst: 30 november 2014 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Er zijn al veel grote en herkenbare steden de revue gepasseerd in de Assassin's Creed-reeks. Rome, Boston, Istanbul en Parijs zijn een aantal voorbeelden van steden die we al mochten bezoeken via onze favoriete huurmoordenaars. Toch zijn een nog een aantal steden die ik graag voorbij zou willen zien komen in Assassin's Creed.

Londen

Laten we eerlijk zijn: wie wil er nou niet over de daken van het prachtige Londen freerunnen? Daarnaast heeft deze stad een erg rijke geschiedenis en zou de Victoriaanse tijd perfect zijn voor een game als Assassin's Creed, aangezien er toen zoveel historische gebeurtenissen plaatsvonden zoals de industriële revolutie. Ik zie het ook al helemaal voor me dat onze protagonist in aanraking komt met bijvoorbeeld Jack the Ripper, koningin Victoria of misschien zelfs (ook al is het een fictief character) Sherlock Holmes! Kortom: meer dan genoeg stof om met deze stad een vette game neer te zetten.

Amsterdam

Persoonlijk heb ik niet zo heel veel met Amsterdam, maar toch zou ik deze stad best wel eens willen bewandelen als Assassin. Natuurlijk, hoe kan het ook anders, ten tijden van de Gouden Eeuw. Deze Nederlandse stad heeft zoveel geschiedenis te bieden dat het best een bezoekje waard is via de game. De VOC, een kijkje in het atelier van Rembrandt terwijl hij de Nachtwacht schildert of gewoon heerlijk over de verschillende grachtenpanden heen rennen. Ik zie het in ieder geval wel zitten.

Berlijn

Oké, dit is al de derde Europese stad in het rijtje, maar ik kan het toch niet laten. Europa heeft nu eenmaal een rijke historie en heeft zoveel verschillende verhaallijnen te bieden, en zo ook Berlijn. Bij deze stad zou ik liever een iets recenter punt uit de geschiedenis willen zien, namelijk de Tweede Wereldoorlog. Het zal heel moeilijk worden voor de makers om met deze gebeurtenis een game te maken waar iedereen blij mee is, maar ik heb er wel vertrouwen in dat het goed uit zou pakken.

Dit is zijn drie van die steden die ik nog supergraag zou willen terugzien in de Assassin's Creed-serie. Natuurlijk zijn er nog meer steden en tijdperken die ik voorbij zou willen zien komen, maar deze drie staan toch het hoogste op mijn lijstje. Zijn jullie het eens met deze drie steden? Of zouden jullie graag een andere stad of tijdperk terug zien? Laat het weten in de comments!

Lees meer