Drie van die: Stoere games voor Sinterklaas

Noot van de redactie: Oh oh oh wat stonden wij paf, Timo levert een artikel volledig in rijm af!

De feestdagen staan weer voor deur en Sinterklaas weet wat dat betekent. Hij heeft talloze games gespeeld, gezien en wat het allemaal kost, heeft hij uitgerekend. De Sint is een gamer in hart en nieren dus tussen consoles en pc maakt hij geen keuze. Voor zijn pieten is de klus lastig want de beschikbare hoeveelheid games is reuze. Van de Xbox One tot de PlayStation, van de Switch tot aan de pc. Alle games tellen mee. Maar er zit wel twee voorwaarden aan en één dat is dat het een echte mannengame moet zijn. Dus geen blije knuffelgame of kiddiegame, nee deze games moeten het hebben van het ruigere venijn.

De tweede voorwaarde is dat de prijs voor iedereen acceptabel moet zijn én de game is nog wel te koop. Daarbij houdt de Sint van goede games dus de keuze is gemaakt terwijl de kwaliteit van de game afdroop. Sint houdt trouwens ook altijd wel rekening met hergebruik en de portemonnee. Dus als Sint de game tweedehands kan vinden is dat uiteraard een pré. Welnu wordt het tijd om de keuzes te laten zien dus de Sint houdt op met vertragen en zwammen. Hier is een drie van die bètaalbare games voor echte mannen, of voor stoere vrouwen met hanenkammen.

Fallout 4

Fallout 4 is een game die op de PlayStation 4 en Xbox One nog steeds nieuw te krijgen is. Voor twintig euro is de game de jouwe en de leeftijdsklassering is echt geen kattenpis.De game is standaard ontzettend uitgebreid en biedt zelfs zonder de DLC honderden uren speelplezier. Het uitkammen van ieder hoekje en gaatje van Boston geeft dus enorm veel vertier. Je kiest de factie waar jij bij wilt horen, dus de Railroad, de Institute, de Minutemen of de Brotherhood of Steel. Jouw keuzes beïnvloeden het verhaal en de uitkomst van het einde dus qua speelwaarde is dit echt een goede deal.

Naast de hoeveelheid quests krijg je een enorme hoeveelheid kanonnenvoer. Iedere Molerat, Ghoul, Mirelurk of Supermutant schrikt van jouw Wasteland Wanderer wapenskills zo stoer. Alle ledematen komen los, organen zwerven her en der en het bloed vloeit rijkelijk. Voor de echte mannen onder ons is deze game dus behoorlijk appetijtelijk. De dialogen zijn trouwens ook goed en allemaal interessant dus houd je ogen en oren geopend voor de vele sidequests en mini-verhalen. Bethesda staat bekend om hun games vol te proppen met details en daarin doorgaans nauwelijks te falen. De game speelt ontzettend heerlijk al heeft het zo zijn bugs maar met alle updates op de disc zijn deze zo veel mogelijk eruit gehaald. Dat de game daarom nu alleen maar beter is geworden, maakt dat de keuze voor deze game eenvoudig was bepaald.

Sine Mora EX

Echte mannen (en stoere vrouwen) gaan voor een uitdaging en geen game is te moeilijk want moeilijke games, dat is flauwekul. Daarom Sine Mora EX voor de Nintendo Switch want deze game is echt de digitale meetlat voor je.nou je hebt vast wel benul. Deze side scrolling shooter test behoorlijk je vaardigheden en coördinatievermogen wat vaak alleen aan topgames is voorbehouden. Want de Sint weet als geen ander dat ruimtelijk inzicht bij mannen beter is dan bij vrouwen. De game is relatief kort en het verhaal en is nog enigszins goed uitgewerkt. Al moet de Sint zeggen dat voor dit soort games het verhaal van ondergeschikt belang is en de korte duur gelukkig nooit beperkt.

Het prijskaartje van deze game is zeker nog acceptabel want Sint vond hem hageltjenieuw voor 27 euro en soms minder bovendien. Hij had de game nog wel voor 22 euro kunnen krijgen, maar dan moest hij dit met de Stoomboot over de grens gaan zien. De graphics zijn fantastisch en de framerate is stabiel als een huis. Echt mannen kicken hierop want wat mannen willen is het heerlijk en soepel neerschieten van gespuis. Deze game is een parel maar jou wellicht niet bekend. Voor de echte fans van shooters en zeker voor onderweg, mag deze game niet ontbreken in de collectie van een vent.

Prey

Voor de Sint was Prey tot voor kort zijn game van het jaar. De verhaallijn, spannende sfeer en volwassen thema maken dit een echte mannengame inclusief rating vanaf achttien jaar. In de toekomst is de mensheid een flink aantal stappen verder en bevinden zij zich in de ruimte op een achtergelaten station. Als speler de klus om te ontdekken wat er is gebeurd en onderdeel te worden van een meeslepend complot als een pion. De gameplay is een mix van science fiction gemengd met horror, sluipen en schieten. De vrijheid in deze game is volledig aan jezelf en dat is echt genieten. Door het lezen van e-mails, beluisteren van audiologs en praten met andere overlevenden, vind je hints en kom je dichter in de buurt van het ontsnappen van deze kooi. Naarmate het verhaal vordert wacht je nog een aantal verrassingen, zo mooi.

De game kostte Sint slechts twintig euro en biedt je tientallen uren aan speelgenot. Stiekem wilde hij de game zelf houden, want hij is er op verzot. Het gemis van een multiplayer is er niet, dat maakt echt niets uit. De game kent namelijk meerdere eindes, dus het duurt wel even voor dat je op alle mogelijk eindes stuit.

Deze Gameliner-Sint deed met dit artikel wel erg goed zijn best, maar nu laat hij het graag even over aan de rest. Welke ruige games zijn jullie nog tegengekomen met een prijzen-actie? Laat het ons hieronder weten in een reactie!

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?