Drie van die: Teleurstellende games uit 2014

Het jaar 2014 is alweer voor twee derde voorbij. Nog even en we mogen weer lijstjes gaan maken voor de beste games van 2014. Voor mij persoonlijk zou dit wel eens een lastig karwei kunnen worden, want ik vind dit gamejaar tot nu toe helemaal niet zo goed. Een hoop titels die dit jaar zijn verschenen hebben me enorm teleurgesteld. Drie van die teleurstellende games zal ik in dit artikel behandelen.

Trials Fusion

Bij een nieuw deel in een gameserie ga je er eigenlijk vanuit dat beter moet zijn dan het voorgaande deel, of in ieder geval net zo goed. Trials Fusion is echter in bijna alle opzichten minder dan zijn voorganger Trials Evolution. Zo zijn er minder tracks, terwijl de game zelf meer kost. Daarnaast bieden de DLC's minder content dan de DLC's van Trials Evolution, terwijl ze hetzelfde kosten. Online multiplayer is ook nog steeds niet aanwezig, maar dit zal later dit jaar nog worden toegevoegd. Waar ik me ook een beetje aan irriteerde, is de dynamische muziek die wordt gebruikt. Als je in één keer door het level gaat, klink het nog wel goed, maar als je even een stukje hebt waarbij je de volgende checkpoint niet kan bereiken, dan hoor je hetzelfde stukje van vijf seconden telkens opnieuw. Dan had ik liever statische muziek die gewoon door blijft spelen. Tijdens de release was mijn grootste minpunt dat je geen Supercross-tracks kon bouwen. Op deze Supercross-tracks kan je lokaal met vier man racen, wat altijd erg leuk was. Je bent echter al gauw door de meegeleverde tracks heen, dus wil je online nieuwe tracks downloaden die anderen hebben gemaakt, maar dat was tijdens de release nog niet mogelijk. Gelukkig is er eind juli wel de mogelijkheid toegevoegd om eigen Supercross-tracks te maken en te delen, zodat je weer heel veel tracks voor vier man tot je beschikking hebt. Al met al heeft Trials Fusion me gewoon erg teleurgesteld en vind ik Trials Evolution veel beter. Ik heb me nog wel vermaakt met Trials Fusion, zeker door de challenges die je kunt doen, alleen had ik er meer van verwacht.

onbekend

Murdered: Soul Suspect

Een detectivegame waarin je je eigen moord moet oplossen. Het klonk als een erg leuk idee, alleen was de uitvoering wat minder. Dit had vooral met de gameplay te maken. Je bent eigenlijk alleen maar dingen aan het zoeken en oprapen. Als jij een hekel hebt aan collectibles in games, dan is deze game dus helemaal niks voor jou. Ook was de game zo lineair als het maar kan, en kan je niet eens falen. Als jij namelijk de verkeerde clues selecteert, dan kan je het gewoon nog een keer proberen, totdat je de goede clues te pakken hebt. Zo wordt het leven als een detective wel heel gemakkelijk. De demons in de game moeten dan nog voor een beetje uitdaging zorgen, maar een simpel quick time event wanneer je achter ze staat maakt het niet echt uitdagend. Jammer, want de game had meer potentie.

onbekend

Watch Dogs

Deze game schepte tijdens de E3 van 2012 enorm hoge verwachtingen. Een soort GTA waarin je kan hacken, dat moet supervet worden! Helaas vond ik het hacken niet zo interessant in de game verwerkt. Het voelde meer aan als een gimmick. Druk op een knopje om op afstand geld van mensen te stelen of om iets te activeren. Het trucje werd al snel oud. Grafisch stelde de game ook teleur, want het leek bij lange na niet op E3-demo van twee jaar geleden. Het grootste minpunt voor mij is dat de game erg eentonig is. Er zijn enorm veel missies, maar ze lijken allemaal heel erg op elkaar. Wel zijn er nog een paar leuke activiteiten in Chicago, maar ze motiveerden me niet genoeg om de game wat vaker op te starten. Na een paar keer spelen was ik er wel een beetje klaar mee.

onbekend

Deze drie games hebben mij dus teleurgesteld. Er zullen dit jaar nog een aantal titels verschijnen waar ik erg naar uitkijk, en ik hoop dat die games me niet gaan teleurstellen. Heb jij nog games uit dit jaar gespeeld die niet aan je verwachtingen voldeden?

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?