Drie van die: Toevoegingen in de Planet Zoo: Conservation Pack

Geplaatst:

Het feit dat ik groot fan ben van Planet Zoo is absoluut geen geheim. Ik ga door fases waarin ik de game grotendeels links laat liggen, maar daarna duik ik er vaak weer compleet in en ben ik met gemak uren zoet. Gelukkig zit ik momenteel in een duik fase, dus ik ben met veel plezier in de nieuwe Conservation Pack van Planet Zoo. Ik zal eerlijk zeggen dat ik niet meteen enthousiast was, toen ik de trailer voor deze DLC zag. Conservatie zit namelijk al in de game, dus ik wist niet zo goed wat ik van dit Conservation Pack moest verwachten. Maar ik ben inmiddels overtuigd en daarom wil ik met jullie drie dingen delen die deze DLC toevoegt aan je Planet Zoo ervaring.

Hoe meer dieren, hoe beter!

Ja, ik weet het, dit is niet echt uniek als je kijkt naar de andere DLC's van Planet Zoo. Zoals wel vaker krijg je vijf nieuwe dieren, vier die in een verblijf wonen en één die in een terrarium woont. In deze DLC krijg je het przewalskipaard, de amoerpanter, de algazel, de siamang en de axolotl. Allemaal diersoorten die bedreigt zijn. De Algazel komt zelfs niet meer in het wild voor en brengt dus ook een nieuwe beschermingsstatus met zich mee. Ik hoop dat er in de toekomst meer dieren met deze status aan de game worden toegevoegd. De dieren in deze DLC zien er allemaal fantastisch uit. Ook is het een leuke uitdaging om ze in je dierentuin te krijgen en daarmee jouw steentje bij te dragen aan het redden van deze dieren. Daarnaast zijn het ook dieren die je niet vaak ziet en vrij uniek zijn. Tuurlijk, we hebben al verschillende soorten apen in de game en ook panter-soorten komen al voor. Maar het gedrag van deze dieren is compleet uniek. Persoonlijk was ik erg blij met de axolotl. Al zie je natuurlijk niet veel van de dieren in terrariums, maar door Minecraft is er een speciaal plekje in mijn hart voor axolotls.

Conservation Pack dieren

Props, props, props!

Ik werd erg gelukkig van de verschillende nieuwe decoratiestukken die bij deze DLC zitten. De muren die zijn toegevoegd zijn 3D geprint. Je kunt ze elke willekeurige kleur geven, wat ook geldt voor de bankjes en afvalbakken. De stukken hebben namelijk geen specifieke stijl, maar zijn lekker simpel. Hierdoor is het erg makkelijk om ze ergens te gebruiken of helemaal los te gaan met decoreren. En de decoratie die je krijgt, is echt geweldig. Als je kijkt naar de blueprints die zijn meegeleverd, kun je zien hoe divers en veelzijdig ze zijn en dat is voor mij erg belangrijk. Heel leuk die thema-decoraties, maar je kunt ze vaak alleen maar in specifieke situaties gebruiken. Ik ben altijd op zoek naar meer algemene spullen en deze DLC heeft dat zeker.

Conservation Pack decoraties

Nieuwe uitdaging

Ik heb het vaak niet zo op de getimede scenario’s. Ik speel de game om te ontspannen, niet om nog meer tijdsdruk te ervaren. Maar om jullie een goed beeld te geven van deze DLC, ben ik toch aan het nieuwe scenario begonnen. De basis die er ligt voor het scenario ziet er sowieso al geweldig uit. Ik ben altijd wat jaloers als ik dat soort creaties voorbij zie komen, maar dat terzijde. Het scenario zelf is goed te doen. Er zitten verschillende soort doelen in waardoor je je aandacht wat moet verdelen, maar dat maakt het wel een leuke uitdaging. In het scenario ligt de focus uiteraard op het beschermen van verschillende bedreigde diersoorten. Maar ook moet je letten op je biodiversiteit, onderzoek doen naar verschillende dieren en mensen onderwijzen. Conservatie blijft bij mij vaak een beetje links liggen als ik in mijn dierentuinen bezig ben. Maar door dit scenario ben ik een dierentuin begonnen die helemaal focust op bedreigde diersoorten. Geen pauwen of herten in deze dierentuin, alleen dieren als aardvarkens, orang-oetans en rode panda’s.

Conservation Pack scenario

Alles bij elkaar is dit een erg goede toevoeging aan Planet Zoo. De focus op conservatie zorgt ervoor dat je de game op een hele andere manier ervaart. Het gaat er in Planet Zoo niet alleen om dat je geld verdient en mensen gelukkig houdt. Juist de dieren zijn ontzettend belangrijk en dat laat deze DLC echt goed zien. Bij andere DLC's worden er meestal alleen dieren toegevoegd, met een klein beetje gameplay. Bij de Conservation Pack voelt het alsof de dieren meehelpen om het doel van de DLC te halen, wat een leuke verandering is. Ik hoop dat ze vaker van dit soort thema-packs gaan maken in de toekomst. Now if you’ll excuse me, ik moet wat dieren een nieuw thuis geven!

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Planet Zoo

Series

-

Uitgever

Frontier

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

5 november 2019

Ontwikkelaar

Frontier Developments

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord