Drie van die: Toevoegingen in Knight Squad 2

Geplaatst: 20 juli 2020 16:00
-

Als er één partygame gruwelijk ondergewaardeerd wordt, dan is het de originele Knight Squad. Daar heb ik ook een aandeel in hoor! Ik had nooit van de game gehoord, totdat ik hem een keertje gratis onder mijn neus geduwd kreeg via Xbox' Games with Gold. Toen begon ik te spelen, met maar liefst acht andere spelers tegelijk. Knight Squad was een typisch voorbeeld van simpel plezier. De mechanics waren nooit erg ingewikkeld of diepgaand, maar het was wel hartstikke leuk om samen te spelen. Dankzij het gebrek aan diepgang was het echter wel makkelijk op te pakken door elke mainstream gamer. Nu komt Chainawesome Games met een sequel, eentje waarvan ik trouwens dacht dat het nooit zou gebeuren. Ik kreeg de kans om vroegtijdig met de demo aan de slag te kunnen en hier zijn Drie van die toevoegingen aan Knight Squad 2!

Meer chaos

Knight Squad 2 introduceert nou niet echt meer diepgang of iets in die richting. Dat moeten ze ook niet proberen, want Knight Squad is op zijn best wanneer je compleet overweldigd wordt door de explosies, rennende paarden en kamikaze knights. Gelukkig krijgen we dan ook veel meer opties in Knight Squad 2 om die chaos nog mooi een niveau hoger te tillen. Zo kunnen we kiezen uit nieuwe gamemodi, waarbij we ook nog eens mogen bepalen in wat voor teamformaten we gaan spelen en nieuwe modifiers voor tijdens het spelen. Ja ja, wil je dat iedereen zich netjes gedraagt met eervolle zwaardgevechten? Of toch liever een heel arsenaal aan over de top wapens tot ieders beschikking? Knight Squad 2 geeft de speler de mogelijkheid om te doen wat hij of zij wilt.

onbekend

Meer wapens

Best grappig, maar Knight Squad heeft een redelijke sandbox als het gaat om de wapens. Elk wapen is een betrouwbare keuze en de balans voelt goed aan. Zo kun je voor altijd je zwaardje bij je houden en kun je dat stukje metaal upgraden naar niveau drie. Dan kun je je vijanden vanaf een veel grotere afstand neerhakken. Maar zoals we dat gewend zijn van sequels, zijn er genoeg nieuwe wapens om mee aan de slag te gaan. De leukste is uiteraard de bazooka. Wie wilt nou niet lekker met een automatische rakketenwerper andere ridders omverblazen? Naast onze favoriete RPG-7 zag ik een bokshandschoen met een enorme springveer en een magisch boek dat werkte als een vlammenwerper. Qua unieke wapens zit het wel snor met Knight Squad.

onbekend

Meer knights

Ja, want een sequel voor Knight Squad is natuurlijk niet compleet zonder je trouwe knights. In de demo spotte ik alle knights van de oude garde. Ze staan weer klaar om er flink tegenaan te gaan, maar tot nu toe zag ik nog niet iedereen terug. De DLC-personages van de eerste game zijn nog afwezig, maar wie weet keren die ook weer terug. Naast onze oude vertrouwde cast of heroes, zien we in de trailer ook nog twee nieuwe knights klaarstaan. Een samoerai en een onbekende. Als klein puntje van kritiek hoopte ik wel dat ze naast de uitbundige persoonlijkheden van de knights iets meer zouden doen dan cosmetische stijlpunten scoren. Helaas is dat tot nu toe nog niet het geval. Wie weet wat we gaan zien in de volledige game, maar ze kunnen nooit onze zalmridder vervangen...

onbekend

Knight Squad 2, een sequel die heel erg zijn best doet om een sequel te zijn. Van alles moet er meer. Meer, meer en nog een beetje meer. Ik ben erg benieuwd hoe dat uitpakt in de volledige game. Nu is de game onderdeel van Summer Game Fest en kan je hem gratis en voor niks uitproberen. Je hebt een week de tijd om lekker te klooien op je Xbox One, dus veel plezier ermee. Laat ons weten wat je van de game vindt en wellicht zien we je snel terug op het ridderslagveld!

Bram Noteboom Head of Content

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Knight Squad 2

Ontwikkelaar:

Chainsawesome Games

Uitgever:

Chainsawesome Games

Release:

14 april 2021

Pc, Xbox One, Nintendo Switch

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord