Drie van die: Toppers op de Switch die in 2018 verschijnen

Nintendo heeft het afgelopen jaar een waanzinnig goede periode gehad. Zo is de Nintendo Switch uitgekomen met een aantal onmisbare games. Ik heb het dan niet over alleen de meest recente Mario- en Zelda-games, maar ook over de games die wat minder aandacht hebben gekregen. Denk bijvoorbeeld aan Splatoon 2, Xenoblade Chronicles en Pokkén Tournament. Hoewel dit jaar waarschijnlijk niet zo succesvol gaat worden als het afgelopen jaar, zit ik toch wel te wachten op een aantal releases van dit jaar. Drie staan steevast bovenaan. Benieuwd welke dat zijn?

Super Smash Bros.

Dat Super Smash Bros. er aan zat te komen had iedereen wel kunnen voorspellen, maar dat het zo snel zo dichtbij zou komen, had niemand durven dromen. De aankondiging in de afgelopen Nintendo Direct zette de game wereld eventjes op zijn kop. Dat is zeker niet gek, het is namelijk één van Nintendo's meest geliefde lopende game series. Ik ben een groot fan van de serie en ga dan waarschijnlijk ook een van de eerste zijn die dit spel in huis haalt.

Dark Souls Remastered

Dit is één van die games waarvan ik niet zeker weet of het gaat werken op de Nintendo Switch, omdat het grafisch toch wel een veeleisend spel is. Nou weet ik van DOOM en Skyrim dat dit geen probleem hoeft te zijn. Zo kan het perfect geoptimaliseerd worden voor de Nintendo Switch en als dat iets is dat goed lukt, dan is het vrijwel een garantie dat Dark Souls Remastered een succes wordt. Een serieuze game, zoals Dark Souls, is iets dat de Switch wel degelijk nodig heeft. Ik denk dat flink wat mensen de Switch vaak nog zien als een console voor kinderen, maar zodra er games zoals Dark Souls en DOOM op uitgebracht worden, moeten mensen hier anders over gaan denken. Al met al ben ik vooral benieuwd hoe deze game het op de Switch gaat doen, zodat er hopelijk meer “volwassenen” games op de Switch uit gaan komen.

[Balk]Octopath Traveler[/balk]

Grafisch is het een van de minder veeleisende games voor de Switch en toch vind ik deze game er fantastisch uit zien. De manier waarop Square Enix 3D en pixel art combineert, zorgt in mijn ogen voor een prachtige game. Daarnaast vind ik het waanzinnig gaaf dat je kunt kiezen tussen acht verschillende hoofdkarakters met allemaal hun eigen verleden en bestemming. Jij kunt hierin gaan kiezen, wat, waar en met wie je het verhaal door gaat spelen. Na Xenoblade Chronicles 2 heb ik toch weer erg veel zin om me te gaan verdiepen in een ouderwetse RPG.

Ik heb weer enorm veel zin om te zien hoe Nintendo de rest van dit jaar gaat aanpakken, zeker na het grote succes van afgelopen jaar. Dit waren de drie games die dit jaar uitkomen waar ik het meeste naar uitkijk. Heb ik een game gemist waar jullie het meeste op zitten te wachten? Laat het weten in de reacties!

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?