Drie van die: Trusty sidekicks

Elke game heeft een protagonist. Logisch ook, want van wie moet je anders de rol aannemen? Toch is het niet altijd de protagonist die de show weet te stelen. Soms is die rol weggelegd voor een antagonist, die gewoon ontzettend tof is. Of wat dacht je van een fantastische sidekick die jouw ervaring helemaal optimaal maakt? Er zijn wel tig sidekicks op te noemen, maar hieronder drie waar ik in ieder geval helemaal weg van ben.

God of War - Atreus

Afgelopen april wist God of War de halve wereld in diens ban te houden. De perfecte scores vlogen ons om de horen en je kon bijna niet om de game heen. Jij speelt in de game natuurlijk als de welbekende Kratos. Hij doet zijn ding ontzettend goed, maar de game wordt fantastisch door de aanvulling van zijn zoon, Atreus. Hij heeft een heel ander karakter dan zijn vader en dat zorgt voor machtig mooie momenten, zowel gevoelige, als grappige. Ook is Atreus voorzien van een pijl en boog en hoewel hij er nog wat wiebelig mee is, weet hij toch zeker zijn mannetje te staan. Kan ook haast niet anders met zo'n vader. Een ding is zeker, Atreus heeft een groot aandeel in de goede ontvangst van de nieuwste titel in de franchise.

onbekend

Phoenix Wright-franchise - Maya Fey

"OBJECTION!" In de periodes dat ik een van de Phoenix Wright-games oppak, loop ik dat woord altijd te schreeuwen in huize Nieuwenhuis. Gewoon omdat ik dat leuk vind. Phoenix Wright is een nogal klunzige advocaat die op de een of andere manier altijd zijn zaken wint door mensen op maffe details te wijzen en met enige regelmaat Objection te roepen. Dit zou hij echter niet kunnen zonder Maya. De eerste drie games van de franchise staat zij altijd aan zijn zijde en hoewel het een complete weirdo is, is ze ontzettend leuk door haar enthousiaste en kinderlijke karakter. Oh, en ze helpt je met enige regelmaat door je van een aanwijzing te voorzien zodat je de zaak kunt winnen. Moet ik nog meer zeggen?

onbekend

Mario-franchise - Yoshi

Misschien speel ik een klein beetje vals door Yoshi aan deze lijst toe te voegen. De schattige dino weet immers al diverse harten te veroveren in games die volledig om dit personage draaien. Toch kan ik het niet over mijn hart verkrijgen om hem niet te noemen in een lijstje gericht aan sidekicks. De Mario-games zijn eindeloos en de keren dat hij bijgestaan wordt door Yoshi zijn niet meer op een hand te tellen. Wanneer Mario in nood is, weet hij hem altijd te ondersteunen. "Geen zorgen Mario, plop op mijn rug en alles komt goed", nou praat hij niet echt, maar work with me here. Ik ben een groot fan van Yoshi en dat hij ook eigen games heeft, neemt niet weg dat het een erg betrouwbare sidekick is.

onbekend

Het was oprecht moeilijk om een keuze te maken uit alle toffe sidekicks. Zoals ik al schrijf zijn de keuzes eindeloos en er maar drie van kiezen is lastig. Staat jouw favoriet erbij, of heb ik die juist niet beschreven? Laat het me weten in de reacties!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?