Drie van die: Tv-series die een game verdienen

Tv-series zijn zeer populair en verschillende series krijgen dan ook terecht hun eigen game, waaronder The Walking Dead en Game of Thrones. Natuurlijk zijn er ook altijd series die te gedateerd zijn of waar het technisch gezien of qua marketing niet aantrekkelijk is om een game van te maken. Hieronder bespreek ik drie tv-series waar ik graag een game van zou willen zien, maar die er waarschijnlijk nooit zullen komen.

Boardwalk Empire

Boardwalk Empire is een geweldige misdaadserie, die zich afspeelt tijdens de jaren 20 van de vorige eeuw. Deze serie zou zeer geschikt zijn als een GTA-achtige game waarbij je een kruimeldief speelt die naam begint te maken in Atlantic City. Personages uit de serie komen voorbij, maar hebben geen nadrukkelijke hoofdrol. waardoor de game zich niet hoeft te houden aan het verhaal van de serie. De setting zou in ieder geval fris aan kunnen voelen, maar een game als deze zou alleen kunnen werken als er een ervaren ontwikkelaar op van wordt gezet en als de cast van de serie zijn medewerking eraan verleend. Seizoen 5 is inmiddels uit en betekent het einde voor de serie. Een game lijkt dan ook niet meer waarschijnlijk, maar toch heeft deze serie veel potentie om er een goede game van te maken.

onbekend

Flodder

Deze film- en tv-serie zou het meest geschikt zijn als een simpele game voor tablets en mobiele telefoons en uiteraard alleen aanspreken in Nederland. Flodder: The Game zou bestaan uit een open wereld in de vorm van Zonnedael en vele minigames bevatten. Naast racen in de roze Amerikaan van Sjonny kunnen buren worden gepest, spelletjes worden gespeeld in het café en illegale whisky worden gestookt door Ma Flodder. Het hoogtepunt van de game bestaat uit de minigame 'Buurman wat doet u nu', die voor Kamervragen zal zorgen.

onbekend

The A-Team

If you have a problem, if no one else can help, maybe you can hire The A-Team! Op een aantal simpele games na is er nooit een echte game gemaakt van de tv-serie The A-team. Toch zou het best mogelijk zijn in de vorm van losse episodes, die bestaan uit de dezelfde opbouw als de afleveringen. Achtervolgingen, gevechten, schietpartijen waarbij je alleen om vijanden heen kunt schieten en het in elkaar zetten van de vetste machines met slechts ducktape en een aantal roestige buizen. Als een ontwikkelaar deze opzet volgt, kan het alleen maar leiden tot een heel toffe game die de serie tot zijn recht laat komen. Daarnaast bewijzen games als GTA: Vice City dat een ietwat foute eighties-vibe heel tof kan zijn. Dus wie weet ziet een ontwikkelaar een keer het licht en zegt deze: I love it when a plan comes together.

onbekend

Welke serie had volgens jullie allang een eigen volwaardige game moeten krijgen?

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?