Check hier alle The Triple-i Initiative content

Drie van die: Unieke spin-off games van de afgelopen 15 jaar

Geplaatst: 7 maart 2020 12:00

In de afgelopen vijftien jaar zijn tientallen games uitgekomen op verschillende platformen. Daar zitten ook de nodige spin-off-games tussen. Sommige zijn wat je ervan kan verwachten, zoals Hyrule Warriors of Animal Crossing: Home Designer, maar sommige games zijn… uniek te noemen. Ik heb het over games die een totaal andere weg inslaan dan de games waar ze op gebaseerd zijn. Het zijn er nogal wat, maar ik zet vandaag deze drie unieke spin-off-games in het zonnetje.

Pokémon Mystery Dungeon

Ik kan natuurlijk niet de spin-off negeren die binnenkort een remake gaat krijgen, Pokémon Mystery Dungeon! Pokémon Mystery Dungeon kwam in 2005 voor het eerst uit op de Nintendo DS en GameBoy Advance met Pokémon Mystery Dungeon: Blue (DS) en Red (GameBoy) Rescue Team. De game werd een redelijk succes en meerdere games verschenen er in deze spin-off franchise met Pokémon Super Mystery Dungeon als laatste in 2015. Hoewel deze spin-off serie veel harten heeft veroverd valt niet te ontkennen dat de Pokémon Mystery Dungeon games een beetje apart zijn in vergelijking met de normale Pokémon games.

Waar je in Pokémon een trainer bent die de beste in zijn of haar regio wil worden, ben je in Pokémon Mystery Dungeon een pokémon. Eigenlijk ben je een mens die in een pokémon wordt veranderd en geteleporteerd wordt naar een wereld waar alleen pokémon leven. Die wereld moet je redden van de ondergang. Volg je het nog? Mooi! Als ik Pokémon Mystery Dungeon ergens mee moet vergelijken is het met een Shounen anime. Jij, de hoofdrolspeler dus, begint als een zwakke pokémon die na verloop van tijd sterk genoeg wordt om de taak te vervullen. Natuurlijk met het nodige verraad en plot-twists, alleen dan met Pokémon!

MySims

Hoe deze spin-off tot stand is gekomen is voor mij nog steeds een raadsel, toch bestaat MySims op de een of andere manier. MySims is een spin-off van de razend populaire Sims-franchise. Alleen zijn de Sims dit keer een mengsel Funko-pops en Chibi figuren. MySims kwam in 2007 uit op Wii, Nintendo DS en pc. Ik heb alleen de DS versie gespeeld, maar dat is genoeg om te stellen dat MySims een rare game is. Het leuke aan de Sims is dat je zelf mag bepalen wat je met je Sims wil doen. In MySims moet je opeens een ‘verhaal’ volgen en ‘missies’ voltooien. Ik weet niet hoe het in de andere versies zit, maar op de DS moest je nieuw leven blazen in het dorp waar je net naartoe was verhuisd. Dit moest je doen door verschillende opdrachten van de dorpsbewoners te vervullen.

Dit klinkt niet al te raar, totdat je bedenkt dat deze game gebaseerd is op de game met de grootste keuzevrijheid die een speler maar kan hebben… Waar je in de Sims letterlijk voor god kan spelen ben je in MySims omgedoopt tot een verijdelde dienstbode van de burgemeester, die je gebruikt om haar wanbeleid in het dorp recht te zetten. Het meest vreemde is nog dat deze spin-off ook meerdere spin-off-games heeft gekregen. Ik maak geen grapje: MySims Kingdom, MySims Racing, MySims Agents en MySims: Skyheroes bestaan allemaal echt. Ze hebben zelfs een MySims party game uitgebracht!

Uncharted Fight for Fortune

Uncharted is een game gevuld met achtervolgingen, spanning en actie. Samen met de hoofdpersonage Nathan Drake vind je schatten en los je verschillende mysteriën op. Als je een spin-off verwacht van deze franchise, verwacht je op zijn minst net zoveel actie als in alle andere Uncharted games. Misschien een game met een andere personage uit de games in de hoofdrol of iets anders in die route. Sieband Studio besloot alleen een totaal andere weg in te slaan.

De studio besloot er namelijk een kaart-game van de spin-off te maken, huh? Uncharted Fight for Fortune is een kaartgame gebaseerd op de populaire Uncharted franchise. In de game nemen twee spelers het tegen elkaar op als personages uit de game. Het spel lijkt een beetje op Magic the Gathering, waar de spelers een deck kaarten gebruiken om het potje te kunnen winnen. Hoewel de game er leuk uitziet voor een kaartgame ben ik benieuwd wat er zich achter de deuren heeft afgespeeld bij het bedenken van deze unieke spin-off game.

Dit waren drie rare spin-off games van de afgelopen vijftien jaar. Dat ik ze raar noem hoeft niet te betekenen dat ze slecht zijn. Zo behoren de Pokémon Mystery Dungeon games nog altijd tot één van mijn favoriete games en heb ik mij vroeger erg vermaakt met de eerste MySims. Het is dat deze spin-offs totaal niet passen bij de games waarop ze gebaseerd zijn en waarom ik ze raar of uniek vind. Welke rare spin-off games ben jij in de afgelopen vijftien jaar tegengekomen? Laat het weten in de comments!

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord