Drie van die: Vage games

Man, wat zijn er toch belachelijk veel games. En ook belachelijk veel games die gewoonweg vaag zijn. Vreemd verhaal, rare mogelijkheden of gewoon dingen die vaag overkomen. Dan heb ik niet over games als Hotline Miami, die wat ongemakkelijke gevoelens kan veroorzaken. Nee, dat is nog niet eens vaag genoeg. Ik heb er wel een paar gevonden in mijn geheugen en op het internet, dus die zal ik hier in het kort benoemen.

Battle Raper

Hoewel ik de game zelf nooit gespeeld heb, heb ik er door de jaren heen wel genoeg over gehoord. Vaagheid alom! In het begin lijkt deze game een vrij simpele Dead or Alive-ripoff met net wat té blote vrouwen, slechte gamemuziek en vrij slechte animaties. En zo blijft het ook wel even, gewoon een slechte ripoff zoals veel games dat zijn. Maar goed, nu even door naar het vage deel van deze game. De titel laat weinig aan de fantasie over, maar deze game gaat simpelweg over verkrachten van de tegenstander. Serieus?!?, dat was mijn eerste reactie. Wat een raar concept en waarom? Ik heb werkelijk geen idee, maar zo zijn Japanners. Ik dwaal af, de bedoeling in de game is dus om de tegenstander te verkrachten op welke manier dan ook als een soort van Fatality-move. Gelukkig is deze game nooit in Europa uitgebracht, dat zou pas vaag zijn.

onbekend

I am Bread

Als ik er zo over nadenk, heb ik eigenlijk geen enkele game in deze lijst gespeeld. Ik ben ook niet zo van de vage games. Maar ook deze game staat hoog op mijn lijst. Je bent een sneetje brood dat zijn weg moet vinden naar de broodrooster. Je kan feitelijk weinig dan simpel als een slak voortbewegen. De game vraagt daarom om wat denkvermogen om het probleem van de reis naar de broodrooster op te lossen. Zo heb je soms helemaal geen broodrooster, wat dan? Nou, dan ga je op zoek naar een televisie, gooit deze om en laat daarna een bloemenvaas erop leeglopen zodat er een vuurtje ontstaat. Heiligdom! Een echte homemade broodrooster. Serieus Bossa Studios?

onbekend

Seaman

Deze game had ik eigenlijk nog best willen hebben. Uitgebracht een hoop jaren geleden voor de SEGA Dreamcast en eigenlijk was het niet echt een game. Seaman, heeft trouwens niks met het goedje te maken, is een vis in een aquarium met het hoofd van een man. Die vis kan praten en luisteren. Door middel van een meegeleverde microfoon voor de Dreamcast kon je praten met Seaman en hij reageerde daarop. En niet altijd even aardig. Over het algemeen had de vis een chagrijnige kop en reageerde hij met wat gemengde gevoelens op jouw liefdesverklaringen. Daarbij was het wel zaak om het liefst elke dag een kijkje te nemen bij Seaman, want anders werd hij er niet veel gezelliger op.

onbekend

Dit zijn voor mij de vaagste games die ik ken. Ken jij nog wat vage games? Ik hoor het graag in een reactie hieronder.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?