Drie van die: Verbeterpunten voor Nintendo Switch Online

Geplaatst: 8 oktober 2018 14:00
Aangepast: 17 maart 2024 13:10
-

Nintendo Switch Online is dan toch eindelijk een feit. We hebben er lang op moeten wachten en het resultaat is… Nouja, het is een resultaat. Persoonlijk had ik er meer van verwacht, maar er is zeker ruimte voor groei. Het is een eerste stap naar een moderne vorm van online gaming. Iets wat zowel Microsoft als Sony al jarenlang onder de knie hebben. Daar staat echter wel tegenover dat Nintendo Switch Online ruim een derde kost van PlayStation’s en Xbox’ online diensten. Toch moet ik concluderen dat Nintendo er voorlopig nog niet is met diens gloednieuwe dienst. Pak een pen en wat papier, want dit zijn drie van die verbeterpunten, Nintendo.

Hoezo starten met NES-games?

Nintendo Switch Online werd met een hoop bombarie aangekondigd in 2017. Ruim anderhalf jaar later verscheen de functionaliteit pas. Oké, iedereen loopt weleens vertraging op, maar in dit geval begrijp ik het echt niet. Switch Online is redelijk uitgekleed en dat wat zich uniek maakt, is niet bijzonder denderend. Twintig NES-games die direct speelbaar zijn. Leuk? Ja. Heb je er wat aan? Mwah, weinig. Twintig dertig jaar oude games is gewoon niet genoeg. Waarom is er überhaupt gekozen voor NES-games? Hoezo is er gekozen om geen Virtual Console te lanceren op de Switch? Ik betaal tien keer liever een paar euro om Pokémon Snap te spelen op mijn Switch dan voor de zoveelste keer een nieuwe game in The Legend of Zelda te starten. Was bijvoorbeeld een GameCube-collectie niet een logischere keuze geweest? Come on Nintendo, wij willen meer games uit een meer recent tijdperk.

onbekend

Waar is de voice chat?

De keuze om de voice chat in de app te integreren, blijft één van de grootste missers. Waarom moet ik afhankelijk zijn van een extern apparaat? Is de Switch niet duur genoeg? Het zou toch veel handiger, en vooral logischer, zijn om de voice chat in de dienst zelf te integreren? Nu moet ik met mijn telefoon in feite bellen met mijn maatjes om te kunnen praten met elkaar. Dan kan ik net zo goed gewoon Discord installeren en via die applicatie een gesprek starten…

onbekend

Waar is je gratis/ afgeprijsde line-up?

PlayStation en Xbox hebben maandelijks een gratis line-up. Oké, je hoeft niet alles na te doen, maar kom in ieder geval met exclusieve sales waarbij first party-titels tegen een meer aangename prijs worden aangeboden. The Legend of Zelda: Breath of the Wild kost je momenteel alsnog zes á zeven tientjes. Het zijn allemaal goede games, maar een speciale korting voor leden mag toch wel? Prima, we hebben de twintig NES-games, maar daar heb ik onderhand tien dikke minuten in kunnen steken voordat ze begonnen te vervelen. Wij willen nieuwere games voor een zachter prijsje.

Nintendo Switch Online8

De online functionaliteit van Nintendo staat overduidelijk nog in de kinderschoenen. Er zijn dan ook nog veel stappen te maken. Zo wordt de NES library aangevuld met meer games. Toch lijkt dat vooralsnog niet voldoende te zijn om de functie interessant te houden. Ik wil graag twee tientjes lappen, Nintendo. Echter wil ik wel waar voor mijn geld zien. Wellicht dat gehoor aan één van bovenstaande punten helpt?

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord