Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

Drie van die: Vergissingen in Game of Thrones aflevering 8-4

Met nog maar twee afleveringen te gaan is Game of Thrones bijna ten einde. Omdat het laatste seizoen van de serie slechts uit zes afleveringen bestaat en er nog zoveel van het verhaal te vertellen valt, komt dit laatste seizoen af en toe wat gehaast over. Wellicht komt het doordat ze zoveel informatie in die laatste paar afleveringen hebben moeten proppen, maar de producenten hebben in de vierde aflevering toch een aantal dingen over het hoofd gezien. Uiteraard geldt ook nu weer een dikke spoiler warning, dus je bent gewaarschuwd.

onbekend

Bron: HBO

Starbucks breidt uit naar Westeros

Misschien is jou deze vergissing meteen opgevallen tijdens het kijken van de aflevering. Misschien heb je de aflevering terug moeten kijken na alle memes die erover op het internet zijn verschenen. Het kan je hoe dan ook niet ontgaan zijn dat er in deze aflevering een Starbucks-beker te zien is op de tafel waar Daenerys aan zit. Om te vieren dat de Night King is verslagen, wordt er een groot feestmaal gegeven in Winterfell. Tijdens de scène waarin Tormund aan iedereen vertelt hoe briljant Jon eigenlijk is, kunnen we de beker vol in beeld zien staan op de tafel. Ik kan het Dany niet kwalijk nemen hoor, het is in Winterfell nou eenmaal erg koud in de winter en na al dat vliegen op draken en plotten van aanvallen, snap ik goed dat ze zin heeft in een hete Pumpkin Spice Latte. Inmiddels heeft HBO zijn excuses aangeboden voor deze overduidelijke vergissing. Het heeft er in ieder geval voor gezorgd dat deze aflevering viral is gegaan.

onbekendBron: HBO

Gendry wie?

Deze vergissing is je misschien niet direct opgevallen, maar Gendry spreekt zijn eigen naam verkeerd uit. Een paar minuten voor de scène met de Starbucks-beker roept Daenerys Gendry naar voren om hem te erkennen als een echte Baratheon. Hij is namelijk de bastaardzoon van Robert Baratheon. Door deze wettige erkenning is Gendry ook de Heer van Storm's End geworden, de hoofdstad van de Stormlands. Na de dood van Renly Baratheon was Storm's End overgenomen door zijn broer Stannis Baratheon. Na de dood van Stannis had Storm's End geen heer meer, maar is nu dus in handen van Gendry. Wanneer Gendry naar Arya toe gaat om haar te vertellen over wat er zojuist is gebeurd en haar ten huwelijk te vragen, zegt hij "I'm not Gendry Rivers anymore. I'm Gendry Baratheon, Lord of Storm's End." In Westeros is het gebruikelijk dat bastaardkinderen de achternaam krijgen van de regio waarin ze geboren zijn, indien ze door hun vader erkend worden. Gendry is nooit door Robert erkend, waardoor hij ook altijd gewoon Gendry heette, dus zonder achternaam. Daarnaast is Rivers de naam die bastaardkinderen uit de Riverlands krijgen. Gendry is geboren in Flea Bottom in King's Landing. Als hij een achternaam zou hebben, dan zou dit dus Waters moeten zijn, de achternaam voor bastaardkinderen uit de Crownlands. Nu Gendry officieel een Baratheon is, maakt dit allemaal niet zoveel meer uit. Het is echter wel een beetje slordig.

onbekendBron: HBO

Jamie, je wordt oud

Tegen het einde van de aflevering hoort Jamie van Brienne en Sansa dat Daenerys onderweg naar King's Landing is aangevallen en Missandei door Cersei is gevangengenomen. Sansa vertelt Jamie vervolgens dat ze er graag bij had willen zijn wanneer zijn zus geëxecuteerd zou worden, maar ze daar helaas de kans niet toe zal krijgen. Vervolgens zien we hoe Jamie zich klaarmaakt om midden in de nacht naar King's Landing te vertrekken. Brienne stopt hem en smeekt hem om bij haar te blijven. Ze vertelt hem dat hij Cersei niet kan redden en dat hij niet is zoals zij, maar juist een goed mens is. Hierop antwoord Jamie dat hij helemaal geen goed mens is. Hij legt uit dat hij Bran uit de toren geduwd had waardoor hij verlamd is geraakt, dat hij zijn eigen neef met zijn blote handen heeft gewurgd en elke man, vrouw en elk kind in Riverrun zou hebben vermoord, allemaal voor Cersei. In de zevende aflevering van het tweede seizoen vermoordt Jamie inderdaad zijn eigen neef, Alton Lannister, om te ontsnappen uit het kamp van Robb Stark. Hij heeft hem echter niet gewurgd, maar doodgeslagen met zijn boeien. Torrhen Karstark daarentegen, werd wel door Jamie gewurgd toen hij daarna bij de cel kwam kijken. Misschien was Jamie het simpelweg vergeten, daar het een aantal jaren geleden was dat het gebeurde. Misschien was Jamie nog wel wat licht in zijn hoofd, nadat hij Brienne met zijn vleeszwaard had geridderd. Wat de reden ook mocht zijn, velen was het waarschijnlijk niet eens opgevallen.

onbekendBron: HBO

Ondanks deze overduidelijke en minder duidelijke vergissingen is de vierde aflevering van dit seizoen toch zeker een hele vermakelijke. Er worden weer volop complotten gesmeed, er wordt weer iemand geëxecuteerd en er zitten talloze kleine hints in die zouden kunnen verwijzen naar wat de laatste twee afleveringen voor ons in petto hebben. Dit belooft veel goeds voor de ontknoping die in de komende twee weken gaat plaatsvinden.

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?