Drie van die: Verschrikkelijke filmgames

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Filmgames. Iedereen heeft er vast wel meer dan één in huis. Eigenlijk zijn ze bijna allemaal barslecht en weten we dat ze zijn gemaakt om nóg meer geld uit de film te halen. Toch weet ik zeker dat veel mensen schuldig zijn aan het begaan van een misdrijf door zo'n filmgame te kopen, omdat de film zo prachtig mooi was. Je denkt een game in huis te halen die minstens zo goed is als de film, maar eenmaal thuis met de disc in je console, word je even hard in je gezicht getrapt. In deze Drie van die heb ik drie filmgames uitgekozen die gewoon enorm zuigen. Komen ze

Charlie's Angels

De films zijn aardig, mede door de vrouwen. Maar deze third-person actiegame doet het, behalve de vrouwen in bikini's, op alle vlakken verkeerd. Graphics om van te huilen (overigens eigenlijk het probleem bij iedere filmgame) en een veel te makkelijke en saaie gameplay. De game had verschillende onzichtbare muren om te voorkomen dat je naar plekken zou lopen die nog niet af waren. Ook leuk om te vernoemen zijn de bewegingen van de dames. Werkelijk waar, ik heb gamepersonages nog nooit zo lelijk zien rennen in een game. En wanneer je springt, kom je een paar meter verder uit.

007 Legends

Dat er een James Bond-game in deze Drie van die zou komen, daar hoefde ik niet lang over na te denken. Wel nog even over welke nou het slechtste was, want eigenlijk waren ze bijna allemaal slecht. Ik heb gekozen voor 007 Legends, met name omdat er voor deze tijd veel meer uit de game gehaald had moeten worden. Hij werd twee jaar geleden uitgebracht, omdat James Bond zijn vijftigjarige jubileum vierde, maar verknalde het hele feestje door ultiem slecht te scoren in met name de graphics voor anno 2012 en zijn mislukte rip-off van de Call of Duty-gameplay. Lees maar eens even de review die ik twee jaar geleden schreef, dan weet je genoeg. Bah, wat een schijtgame was dat. Zeer jammer, want voor dit jubileum was een vette game wel op zijn plaats geweest. Het idee was ook wel geinig, meerdere Bond-films in één game. De uitwerking niet.

Bad Boys: Miami Takedown

Bad Boys, bad movie en een very bad video-game. De film is niet zo geweldig en de game is nog vele malen erger. Ze hadden deze titel misschien beter uit kunnen geven in het genre comedy, want lachen om glitches en ontiegelijk slechte woordgrappen, daar kom je niet onderuit bij het spelen van deze game. Eigenlijk is er maar één doel in Miami Takedown: schiet iedereen neer in een ruimte, en loop door naar de volgende ruimte waar je weer precies hetzelfde doet. Een kind kan de was doen, want verder hoeft er niks te gebeuren. De game is zo slecht, dat de ontwikkelaars de acteurs uit de film niet konden strikken om de stemmen in te spreken.

Dat waren ze dan: drie van die reteslechte filmgames. Jullie weten er vast nog wel een aantal meer en deze zie ik dan ook graag voorbijkomen in de reacties! En je hoeft je nergens voor te schamen hoor, iedereen is er wel eens ingetrapt zo'n game aan te schaffen.

Lees meer