Drie van die: Vreemde Mario-vijanden

Hoera! Dertig jaar lang bewaakt Mario het Mushroom Kingdom tegen een uiteenlopend scala van vijanden. Nou ja, vijanden kunnen we ze niet echt noemen, aangezien het bewoners van dit magische koninkrijk zijn. En magisch is het zeker, vreemde snuiters zijn hier namelijk niet ongewoon. Laten we daarom even stilstaan bij de meest wonderlijke wezens die Mario maar al te graag platstampt, verbrandt of buiten beeld schiet.

Mōgyo (Super Mario Land 2: 6 Golden Coins, GB)

Stel je voor: je loopt door een mysterieus bos en ziet een vijvertje met boomsap. Vanzelfsprekend werp je direct een hengel uit en wacht je geduldig op een bijtgrage vis. Wanneer je een Mōgyo aan de haak slaat, knipper je wellicht even met je ogen en denk je automatisch: oude koeien moet je niet uit de sloot halen. En dat klopt, deze kruising tussen een vis en een koe kun je beter teruggooien. Het Japanse woord Mō staat voor het loeien van een koe en Gyo voor vis. Veel doet de koevis echter niet, aangezien het een echte onderwatergrazer is.

onbekend

Koopa Bros. (Paper Mario, N64)

De Teenage Mutant Ninja Tu ik bedoel de Koopa Bros. is een volledig zelfbedachte, originele en totaal niet geplagieerde groep vijanden binnen het Nintendo-universum. Deze bewakers van de Star Spirit, Eldstar, zijn als 'good guys' begonnen in Koopa Village, maar raakten al snel verveeld van het eenvoudige leventje. Sindsdien hebben ze het Koopa Bros.-fort vol Bob-ombs geclaimd en wederom opgebouwd. Helaas is de invloed van Bowser zo groot, dat de Koopa Bros. tekenen van corruptie zijn gaan vertonen.

onbekend

Birdo (Super Mario Bros. 2, NES)

Net zoals Yoshi een van de vele Yoshi's is, is Birdo een van de vele Birdo's. Deze roze dinosaurus, voorzien van een strik en diamanten ring, is een getalenteerd tennisser, golfer en bordspelspeler. Maar wat Birdo het beste doet, is zelf uitgespuugde eieren koppen die ze toegeworpen krijgt van de welbekende loodgieter. In tegenstelling tot wat velen van ons denken, is Birdo een man. Birdo heeft dan ook kenbaar gemaakt dat hij liever Birdetta wordt genoemd. Technisch gezien liep Nintendo dus een stuk voor op de kijk van de moderne samenleving, en was deze transgender geen heikel punt voor het Japanse ontwikkelingsteam.

onbekend

Vind jij dat er een andere vijand in deze lijst had moeten staan? Laat het weten in de reacties.

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?