Drie van die: Waardevolle Overwatch personages

Geplaatst: 24 mei 2017 14:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Vandaag bestaat Overwatch één jaar en dat mag absoluut gevierd worden. De shooter van Blizzard is nog altijd mateloos populair en dat is niet zonder reden. De fans van Blizzard staan bekend om hun loyaliteit en Blizzard is dat op hun beurt weer loyaal terug naar de fans. De game is al een aantal keer aangevuld met nieuwe maps, personages en gameplaytweaks. De community is een jaar na dato nog altijd springlevend en dat komt gewoon omdat de game retegoed is. Ook ik ben één van deze fans. Daarom is het hoog tijd om drie personages in een welverdiende spotlight te zetten.

Mercy

De medics hebben altijd een beetje een ondergewaardeerde rol, maar Overwatch-matches worden enkel gewonnen door strategie. Een belangrijk speerpunt is dan ook de samenstelling van je team, en geen team is compleet zonder healer. Deze medics spoeden de Rambo's op het veld te hulp en plakken de pleisters waar nodig is. Mercy is naar mijn mening de meest waardevolle medic, en is dan ook om deze reden een van mijn mains. Het is een squishy personage, maar wie Mercy dekking geeft komt er zelf uiteindelijk ook goed van af. Daarbij kan Mercy met haar secundaire wapen vijanden toch nog tegengaan. En als iedereen dan toch op de grond ligt te lanterfanten, hoor je Mercy's Ultimate strijdkreet: 'Heroes Never Die!' luiden zodat iedereen direct weer de strijd kan oppakken.

Reinhardt

Geen team is compleet zonder Reinhardt. Deze kolos van een man is een absoluut een beest en zwaait met zijn hamer tegenstander na tegenstander aan gort. Als je defence opzoekt in het woordenboek, staat er een foto van Reinhardt bij. Deze tank beschikt over een shitload aan HP en beschermt zijn teamgenoten met een gigantisch schild. Moet je dus een punt bewaken, een payload pushen of een offensief starten met teamgenoten? Dan is Reinhardt absoluut je go-to personage.

D.Va

Wellicht niet het meest waardevolle personage, maar ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om D.Va uit dit rijtje weg te laten. D.Va, mijn main, is een absolute power house. Mijn online waifu is snel, heeft veel HP, kan doorvechten als de mech ermee kapt, en zit boordevol humor. Deze Koreaanse godin is gek op gamen, frisdrank en competitie. Met haar dash is ze, ondanks de grote mech, behoorlijk snel en behendig. Haar ultimate is zeer handig bij het overnemen van cruciale punten op de map en als ze haar mech kwijt is, komt haar razendsnelle pistool goed van pas. Jammer dat ze squishy is zonder mech, maar met een beetje skill kom je een heel eind. Haar secundaire Ultimate roept namelijk een nieuwe mech op!

Overwatch viert deze maand zijn verjaardag. De anniversary editie brengt een aantal leuke perks met zich mee en het is nu mogelijk een aantal leuke skins op de kop te tikken. Mocht je nog niet aan Overwatch zijn begonnen, dan is dit je kans. Haal die game in huis en laat me weten wie jouw main is!

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer