Drie van die: Waarom Xenoblade Chronicles 2 in je collectie moet

Na mijn review van Xenoblade Chronicles 2 van afgelopen week ben ik razend enthousiast geworden over de Xenoblade-series, daarom ga ik jou vandaag proberen net zo enthousiast te maken zoals ik dat ben. In Xenoblade is er voor ieder wat wils, deze game heeft namelijk een hoop te bieden.

Het vechtsysteem

Toen ik het vechtsysteem voor het eerst zag in een van de gameplay trailers, was ik toch wel verward. Het leek alsof er erg veel aan de hand was en de speler veel handelingen moest verrichten. Ik moet zeggen dat het vechtsysteem me toch wel een beetje af geschrokken had, want het zag er ingewikkeld en moeilijk uit. Niks bleek minder waar. Toen ik de game voor het eerst opstartte en mijn eerste gevecht aanging, bleek ik automatisch aan te vallen. Naast deze automatische aanvallen kon ik ook nog bepaalde arts activeren. Deze arts zijn aanvallen die opgeladen worden door het uitvoeren van auto attacks. Op het moment dat je ze gebruikt, voer je een special attack uit die er in de meeste gevallen erg vet uitzien.

De landschappen

De landschappen in Xenoblade Chronicles 2 zijn reusachtig en ongelofelijk mooi. De game speelt zich af in een wereld waar er bijna geen bewoonbare landschappen meer zijn. Die zijn namelijk allemaal grotendeels opgeslokt door een wolkenzee. Wat er wel nog is, zijn de reusachtige titanen die door deze wolkenzee heen wandelen. Deze titanen komen met hun rug net boven de wolkenzee uit en zorgen zo voor woonruimte voor allerlei soorten wezens. De game speelt zich grotendeels ook af op de rug van deze titanen en dat zorgt vaak voor waanzinnig mooie en uitgestrekte landschappen.

onbekend

Uren speelplezier

De laatste reden is dat de game uren aan gameplay bevat. Mocht je zo snel mogelijk door de game heen willen banjeren en geen enkele side quest willen doen, dan ben je toch nog snel meer dan 45 uur bezig. Zo zou je op een normale playthrough 75 uur bezig zijn en als je echt alles wil ontdekken ben je met 120 uur nog niet daar. En ik? Ik ben nog lang niet uitgekeken op alles wat deze kleurrijke wereld te bieden heeft. Niet alleen is er uren speelplezier te beleven aan Xenoblade Chronicles 2, maar de game zit ook nog bomvol met daadwerkelijke content, een grote cast, een goed verhaal en een sloot aan cutscenes.

Zelf merk ik tot mijn spijt dat Xenoblade Chronicles 2 een beetje in de schaduw is gevallen van de giganten die Nintendo eerder dit jaar heeft uitbracht. Terwijl Link en Mario op een voetstuk staan, vind ik dat Rex daar best bij mag aansluiten. Ik heb me tot nu toe in ieder geval heel erg vermaakt met deze fantastische game en ik hoop dat ik jou ook warm heb weten te maken. Heb jij nog suggesties waarom meer mensen deze game moeten spelen? Misschien vind je het wel een onwijze boutgame. In dat geval hoor ik graag waarom!

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?