Drie van die: Worstelaars die ik graag in de metro en WWE 2K18 zie

Geplaatst: 11 april 2018 14:00
Aangepast: 14 juni 2018 14:00

Op 19 mei keert de WWE naar ons kleine kikkerlandje om daar een spectaculaire show weg te geven in het Ziggo Dome. Nu moet ik toegeven dat ik al een flinke tijd de WWE niet meer volg, en in de tijd dat ik het volgde, waren dat herhalingen van weleer op het ouderwetse V8. De Ziggo Dome ligt echter op steenworp afstand van mijn huis verwijderd. Dat betekent dus genoeg uitgedoste worstelfanaten in de metro. Om mij er alvast op voor te bereiden ben ik maar aan de slag gegaan met 2K's WWE 2K18. Je weet wat ze zeggen, een gewaarschuwd man telt voor twee. Daarom verdiep ik mij alvast in de drie van die worstelaars die ik het liefst in de metro en in WWE 2K18 zie!

”Macho Man” Randy Savage

Wanneer ik denk aan worstelen, dan denk ik niet aan dat Griekse gekrabbel over de grond. Nee, dan denk ik aan grote potige mannen die door de lucht vliegen met een eigen unieke kreet. Daarbij komen ze op met lasers in alle kleuren van de regenboog, een flinke boa en het liefst een fluffy cowboyhoed of kleurrijke bandana. Kortom, entertainers in hart en nieren. Er is er slechts één die de WWE belichaamt en dat is niemand minder dan Macho Man Randy Savage. Deze legende zit wederom in de game en is weer helemaal tot in de puntjes uitgewerkt. Van zijn hilarische one liners tot zijn excentrieke manier van kleden, alles klopt. He's the tower of power, the one who's too sweet to be sour, Macho Maaaaaaan Randy Savage. Ohhhh Yeahhhh!

Dwayne “The Rock” Johnson

Can you smeeeeeeeeeeell what the Rock is cookin'? Het is niet geheel zonder reden dat Dwayne “The Rock” Johnson de levende legende is geworden die hij nu is. De Brahma Bull zit vol zelfvertrouwen en trekt regelmatig zijn wenkbrauw op van verbazing. Deze showman weet wat het publiek wil en is niet bang om precies datgene te geven wat van hem gevraagd wordt. Ook in de game is dat duidelijk zichtbaar. Zijn eigen unieke moveset maakt de Rock tot wat hij is, The People's Champ.

The Undertaker

Als kleine jongen keek ik graag naar het spektakel dat de WWE allemaal op het scherm wist te toveren. Uitdagen, schelden en matten was alles wat ik wilde zien. The Undertaker deed daar nog een schepje bovenop door een kleine dosis horror aan de formule toe te voegen. Vandaag de dag weet ik dat het “nep” is, maar in die tijd wist ik niet beter. Deze gozer was gehuld in duisternis en joeg menig worstelaar het graf in. Wat wil je nog meer als welp die nog niet veel gezien had? Natuurlijk is ook deze legende speelbaar in de game. Hij is zelfs speelbaar in meerdere vormen, maar we weten allen dat er slechts één echte Undertaker is. De Undertaker uit 1991.

Drie van mijn iconen kiezen is al lastig. Wat dacht je bijvoorbeeld van Shawn “The HeartBreak Kid” Michaels, The Ultimate Warrior, Bret “The Hitman” Hart en “Rowdy” Roddy Piper? Wie is jouw favoriete worstelicoon? Ga je voor new school, of ben je net zoals ik van de oude stempel? Laat het weten in de reacties!

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot WWE 2K18

Series

-

Uitgever

2K Games

Reviewscore

-

Platforms

Pc, PlayStation 4, Nintendo Switch

Releasedatum

17 oktober 2017

Ontwikkelaar

Yuke's Co., Ltd.

Gameliner Awards

-