E3: Dit zijn de hoogtepunten van E3 2019

Geplaatst: 14 juni 2019 14:00
-

De tijd vliegt als je lol hebt. De E3 2019 ligt inmiddels dan ook weer achter ons en het is tijd om de balans op te maken. Wat hebben we allemaal gezien? Wat viel er mee en wat viel er tegen? En vooral, wat zijn de hoogtepunten van de afgelopen beurs? Op die laatste vraag komt spoedig een antwoord, want het is tijd om de hoogtepunten van de E3 op te sommen. Flink wat aankondigingen zijn de revue gepasseerd. Tijd dus om het kaf van het koren te scheiden. Dit zijn de meest vette aankondigingen en nieuwtjes vanuit Los Angeles deze week.

Watch Dogs Legion

Ubisoft had enige tijd geleden bekendgemaakt dat er voor april 2020 drie grote titels in de maak zijn. Een vervolg op Watch Dogs 2 lag voor de hand. Vlak voor de E3 lekte uit dat Ubisoft Watch Dogs Legion ging aankondigen en het bedrijf was er als de kippen bij om het lek te bevestigen. Geheel verrassend was het dus niet, maar toch maakte de aankondiging indruk. Vooral omdat Ubisoft een systeem heeft ingebouwd waarbij je elk personage in de game potentieel kunt spelen. Wanneer het karakter waarmee je speelt dood gaat, dan is 'ie ook echt dood en ga je over naar een ander. Daarnaast wordt in dit deel Amerika verruild voor het mooie Londen.

Elden Ring

Wat krijg je als Bandai Namco, FromSoftware en George R. R. Martin de handen ineen slaan? Een nieuw episch avontuur in de vorm van Elden Ring. Heel veel wijzer zijn we niet geworden, al ziet de trailer er wel indrukwekkend uit. De lat ligt hoog, want met George R. R. Martin (schrijver van A Song of Fire and Ice, alias Game of Thrones) in de gelederen kan het bijna niet anders dan dat we een superdik verhaal krijgen voorgeschoteld. Wanneer we ons kunnen wagen aan deze game blijft echter nog de vraag, want de aankondiging van een releasedatum of enige indicatie daarvan bleef vooralsnog uit.

Bleeding Edge

Ook Ninja Theory was deze E3 van de partij en de ontwikkelaar kwam op de proppen met Bleeding Edge. Een nieuwe online multiplayer-game waarin twee teams van vier spelers het tegen elkaar opnemen in een partijtje knokken. Er komen namelijk geen vuurwapens aan te pas tijdens deze gevechten. In de onthullingstrailer maken we vast kennis met de verschillende personages van de game. De alphafase van de game staat al bijna voor de deur, maar een releasedatum hebben we nog niet. Voorlopig moeten we het dus nog even doen met onderstaande trailer.

DOOM Eternal

DOOM Eternal staat al enige tijd bovenaan menig gamer's verlanglijstje en tijdens de presentatie van Bethesda werden er nog meer redenen gegeven om uit te kijken naar deze shooter. Niet alleen nemen we het weer op tegen de welbekende monsters met de welbekende wapens, maar er is ook een heuse multiplayer modus aangekondigd. Hierin neemt een soldaat met een vol arsenaal het op tegen twee demonen. De demonen kunnen weer andere monsters oproepen en moeten de soldaat zien uit te schakelen. Dit concept biedt weer nieuwe mogelijkheden aan gameplay en dat klinkt de fans natuurlijk als muziek in de oren.

Marvel's Avengers

Van Marvel's Avengers was het bekend dat deze game in ontwikkeling was, maar er was nog niks getoond. Tijdens de E3 was er echter meer dan voldoende aandacht voor deze nieuwe game. Vooral de mogelijkheid om de game met vier vrienden coöperatief door te spelen viel goed bij het grote publiek. Kritiek was er echter ook, want veel mensen vinden de personages te weinig lijken op de acteurs uit de welbekende Marvel films. Desalniettemin is het wel een game om naar uit te kijken en een van de grotere titels die voorbij kwamen afgelopen week.

Cyberpunk 2077

Vandaag de dag moet een beetje game beschikken over een gerenommeerd acteur in de cast. Het is dan niet alleen de bedoeling dat de stem wordt in gesproken, want dat is zó 2018, maar dat de acteur in kwestie ook fysiek schittert in de game. Denk bijvoorbeeld aan Norman Reedus in Death Stranding. Cyberpunk 2077 heeft ook iemand kunnen strikken. Niemand minder dan Keanu Reeves betrad tijdens de E3-persconferentie het podium om mede te delen dat hij het een genoegen vond om onderdeel te zijn van Cyberpunk 2077. Hij kreeg daarnaast ook nog een glansrol in de nieuwste trailer van de game.

Rainbow Six Quarantine

Vooraf gingen de geruchten al dat Rainbow Six Quarantine in ontwikkeling is en tijdens de E3 bleek dit dus ook te kloppen. Co-op speelt ook in deze game weer een grote rol. In de trailer is te zien dat het personage lijdt aan een soort virus en dat verklaart ook de naam van dit nieuwe deel. Een vervolg op het succesvolle en nog altijd populaire Rainbow Six Siege kon eigenlijk ook niet uitblijven. Het is al best lang geleden dat Siege op de markt verscheen en het is dus hoog tijd voor een nieuw verhaal binnen de Rainbow Six-franchise. Helaas is nog niet bekend wanneer we dat nieuwe verhaal kunnen verkennen, want een releasedatum werd nog niet onthuld.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2

Misschien wel de grootste verrassing van het hele evenement kwam vanuit de hoek van Nintendo. Velen hoopten erop, maar niemand heeft het durven denken. Nintendo kwam op de proppen met de bekendmaking dat zij bezig zijn met de ontwikkeling van een sequel op het veelgeprezen The Legend of Zelda: Breath of the Wild. We weten inmiddels dat de game zich wederom afpeelt in het Hyrule zoals we dat kennen uit het eerste deel. Persoonlijk sprong ik een gat in het dak toen ik zag dat deze game werd aangekondigd en ik kan dan ook niet wachten tot het zover is. Maar gezien het nog niet duidelijk is hoe ver de game inmiddels ontwikkeld is en wanneer The Legend of Zelda: Breath of the Wild verschijnt vermoed ik dat het nog even duurt voor het zover is.

Animal Crossing: New Horizons

Nieuw is de titel niet, want het was al eerder bekendgemaakt dat de titel in ontwikkeling is. Bovendien ging het optreden van Animal Crossing: New Horizons gepaard met slecht nieuws, want de releasedatum is vooruitgeschoven. Nintendo wil een goede game afleveren en vond het nodig de releasedatum naar volgend jaar aan te passen. Geen probleem als dat de game ten goede komt. De nieuwe trailer ziet er in ieder geval weer heerlijk des Animal Crossing's uit. Het onderhouden van je eigen dorp, vissen en zoeken naar insecten zijn ook in dit nieuwe deel vertegenwoordigd. Maar dit keer bevinden we ons op een onbewoond eiland, waar we weer wat leven in de brouwerij moeten zien te krijgen.

Dat was 'm dan. Dit waren de grootste nieuwtjes, trailers en games die de afgelopen periode voorbij kwamen op de E3. Natuurlijk waren er nog veel meer nieuwtjes, onthullingen en gebeurtenissen maar dan werd deze lijst te lang. Wat was voor jou het hoogtepunt van de E3 2019?

Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord