E3: Onze top 5 van de afgelopen E3

De E3 van dit jaar zit er weer op en zoals altijd hebben we weer heel wat games gezien, waarbij de één nog toffer was dan de ander. In het ene geval ging het om games waarvan we eerder al beelden hadden gezien, en waar we nu meer informatie over kregen. Aan de andere kant waren er ook een aantal titels waarvan het bestaan voor de E3 nog niet bekend was, oftewel, er waren ook weer aardig wat verrassingen.

We hebben onze redacteuren gevraagd naar hun toppers van deze E3, en op basis daarvan hebben we de onderstaande top vijf gemaakt. Wat ons betreft een mooi lijstje, maar wie weet heb jij een heel andere mening. Gelukkig hebben we daarvoor een gedeelte onder dit artikel ingeruimd, waar je je eigen mening kwijt kunt. Wees niet bescheiden, maar laat ons weten wat jij vindt!

Een nieuwe Star Wars game blijkt het geheime project van ontwikkelaar LucasArts te zijn waar al zo lang geheimzinnig over werd gedaan. In de game speel je de rol van een bounty hunter, die op de planeet Coruscant probeert om de 'kost te verdienen'. Heel erg veel over deze game is er verder nog niet bekend, behalve dat het voor de fans van het Star Wars universum uiteraard weer een spel wordt dat je niet mag missen. Qua kwaliteit zal het allemaal wel goed zitten, want dat kun je wel aan ontwikkelaar LucasArts overlaten.

The Last of Us is een game die exclusief uit gaat komen voor de PlayStation 3. Maar belangrijker nog: het is een game die wordt ontwikkeld door Naughty Dog, de studio achter de enorm populaire Uncharted serie. Daarmee is het fundament voor een fantastisch en episch avontuur dus alvast gelegd, maar er is meer. Twee mensen - een man en een jong meisje - moeten zien te overleven in een wereld die in niets meer lijkt op datgene wat jij en ik gewend zijn. Misschien niet meteen een enorm originele setting, maar de personages zijn daarentegen des te interessanter.

Het 'derde' deel in de Assassin's Creed serie laat de held van de voorgaande delen, Ezio Auditore da Firenze, achter zich en zet dit maal voet aan land in Amerika. We hebben het hier dan over het Amerika uit de achttiende eeuw, waar een grote oorlog tussen verschillende bevolkingsgroepen aanstaande is. Vanuit de brandende resten van een getroffen stad staat een nieuwe assassin op, die zal vechten om de vrijheid van Amerika te bewerkstelligen. In plaats van stedelijke omgevingen vindt de actie nu ook plaats in grote open gebied en dichtbegroeide bossen, en dat is een mooi vooruitzicht.

Tomb Raider, in combinatie met Lara Croft, is één van de games die eigenlijk geen introductie meer nodig heeft. Al sinds 1996 weet 'Lady Croft' je steeds weer mee te nemen in meeslepende avonturen (waarin ze door de jaren heen uiteraard ook een steeds beter uiterlijk heeft gekregen). Dit keer komt Lara na een schipbreuk terecht op een eiland, en zal er alles aan moeten doen om daar te overleven. Het eiland zal in ieder geval niet meewerken aan iets wat lijkt op een vijf-sterren vakantie; het avontuur kan dus weer beginnen!

Geheel uit het niets kwam Ubisoft op de E3 van dit jaar met de nieuwe game: een spel dat zich afspeelt in een open wereld die wordt geregeerd door hackers. Alle technologische snufjes die de stad heeft worden namelijk gecontroleerd door de regering, maar zoals iedereen weet kan alles wat wordt bestuurd door computers makkelijker (en soms iets minder makkelijk) gehackt worden. In WATCH_DOGS speel je de rol van het personage Aiden, die als hacker dus al die technologieën (denk aan smartphones, verkeerslichten, billboards, enzovoorts) naar zijn hand kan zetten. Dat is maar goed ook, want op die manier heeft hij alle mogelijkheden in handen die nodig zijn om de meest gevaarlijke criminelen van de stad een toontje lager te doen zingen.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?