Check hier alle THQ Nordic Showcase content

Een goede internetverbinding is essentieel tijdens momenten zoals deze

Gamers kunnen weer een gat in de lucht springen, we mogen namelijk collectief thuiszitten! Nu zijn het natuurlijk niet de meest gunstige omstandigheden, maar dit zijn van die momenten waar wij gamers op geconditioneerd zijn. Jarenlang hebben we kunnen oefenen en dit is ons moment om te shinen. Nu iedereen thuis aan de bak is, wordt er iets pijnlijk overduidelijk gemaakt. Een goede internetverbinding is vandaag de dag van essentieel belang. Zoomen werkt niet lekker met een trage verbinding, Twitch draait voor geen meter en online gamen is ook geen drol aan wanneer je ping door het dak schiet. Je doet er dan ook wijs aan om voor kwaliteit te gaan. Dus wat hebben we nodig voor een goede verbinding en wat zijn leuke extra’s om mee te nemen in je besluit?

onbekend

Alleen internet of alles-in-één?

Er zijn onwijs veel providers om uit te kiezen, maar wat sluit aan op jouw behoefte? Heb je goed internet nodig en wil het vrouwtje (of mannetje) graag televisie kijken terwijl jij aan het gamen bent, dan sluit een alles-in-één pakket waarschijnlijk het beste aan op jouw behoefte. Hiermee kan je bellen, televisiekijken en online gamen tegelijkertijd. Een absolute must-have voor huishouden Wijnberg. Mijn vrouw kan namelijk geen moment van Love Island missen en die zooi wil ik simpelweg niet zien, een mooier moment om te gaan gamen is er dan ook eigenlijk niet. Vrijwel iedere grote provider heeft vandaag de dag wel een alles-in-één-pakket. Laat je dus goed informeren.

Hoeveel Mb/s heb je nodig?

Goed, we hebben dus een pakket te pakken. Dan rest je nog de keuze omtrent internetsnelheid. Wat voor games speel je? Zijn het RTS-, racing-, fighting- of online only games? In veel van de genres is een lekkere snelle verbinding van groot belang. 50 Mb/s doen het gewoon niet voor mij en om een beetje competitief te kunnen spelen heb ik toch al snel minimaal 200 Mb/s nodig. Glasvezel biedt de uitkomt! Momenteel heb ik 500Mb/s glasvezel internet van T-Mobile en dit is een van de beste beslissingen die ik ooit op huishoudelijk gebied heb genomen. Downloads en uploads zijn snel, mijn ping is laag en de verbinding is stabiel. Een hoge downloadsnelheid is wel zo handig wanneer je je realiseert dat
Call of Duty: Warzone zo’n 200 GB moet downloaden om speelbaar te zijn. Heb je een snelle lijn, dan is de game zo binnen, is de verbinding echter traag, dan zit je een flinke tijd te wachten totdat je kunt spelen. Je kunt natuurlijk altijd nog gaan voor de nieuwe trend; 1000 Mb/s glasvezel internet. Heel erg snel, maar voor huis-, tuin- en keukengebruik eigenlijk onnodig. Verder is glasvezel veel stabieler waardoor je internet niet zomaar kan wegvallen. Dus wat heb je nodig en hoeveel mensen maken er gebruik van? Ga je voor een glasvezelverbinding of is dat niet beschikbaar in jouw regio? Voor dagelijks gebruik heb je aan 200 Mb/s meer dan genoeg. Heb je echter net wat extra power nodig omdat er meerdere verbindingen aan het werk zijn? Maak jezelf dan blij en ga gewoon voor 500 Mb/s.

Leuke extra's

En dan de reden waarom zoveel mensen jaarlijks overstappen. Wat krijg je erbij? Wat is het lokkertje dat jou nou net naar die ene provider weet te krijgen? Ga je voor gratis wifi-boosters, korting of cashback garanties? De keuze is aan jou! Veel van de providers bieden een tijdelijke actie waarbij je de eerste zes maanden slechts een deel van het maandbedrag hoeft te betalen. Na die zes maanden betaal je de volle mep en het is dan ook belangrijk om naar dat bedrag te kijken. Dit was mijn reden om voor het alles-in-één 500 Mb/s glasvezel internet van T-Mobile te gaan. De eerste zes maanden kreeg ik een lekkere korting en de resterende maanden waren veel goedkoper dan die van de concurrentie. Laat je dan ook niet verleiden door tijdelijke lokkertjes, maar kijk ook naar de rekening die je krijgt over een x-aantal maanden. Er zit namelijk veel verschil in de prijskaartjes van de diverse providers.

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?