Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Event: Call of Duty: Black Ops launch party

Geplaatst: 12 november 2010 15:30
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

De strategieën van uitgevers om hun games te promoten verschilt enorm. Er zijn bedrijven die de grootste verhalen over hun spelletjes rondbazuinen in de hoop dat dit ervoor zorgt dat hun product massaal verkocht wordt (ik noem geen namen). Aan de andere kant heb je uitgevers die juist helemaal geen heisa rondom hun games creëren en gewoon op de kwaliteit ervan vertrouwen. En dan heb je natuurlijk nog Activision, die de complete Convention Factory in Amsterdam afhuurt om hun nieuwste versie van Call of Duty aan het publiek te tonen.

Voorpret
Niet alleen Amsterdam was aan de vooravond van de release van Black Ops 'the place to be', ook in andere grote steden in Europa werd een soortgelijk evenement gehouden. De voortekenen van het evenement waren van tevoren in ieder geval goed: een toffe show, een confrontatie met de andere steden in Europa, een vette mixtrack CD die speciaal voor Black Ops is gemaakt en natuurlijk gratis Monster Energy drinken. Kortom, de avond kom je in ieder geval wel door. Of het achteraf ook inderdaad geslaagd zou zijn was natuurlijk de vraag.

Presentatie
De hele avond werd georganiseerd door een team dat in Nederland zijn strepen in de gamewereld inmiddels wel heeft verdiend. In het verleden zijn ze al verantwoordelijk geweest voor toffe evenementen als Firstlook en Gamelab. Inderdaad, de mensen achter Gamekings waren de gelukkigen die het hele gebeuren in goede banen moesten leiden. Niemand minder dan raspresentator Skate was de host van de avond en als die man op het podium gaat staan spat het enthousiasme er altijd vanaf. Qua presentatie: check!

Talentvol Nederland toch?
Hoe graag de beste man het misschien ook gewild zou hebben, de avond draaide niet om de rapper, maar om de game die al maanden overal ter wereld gehyped wordt. De aftrap van de avond was een online match tegen andere steden in Europa met een soortgelijk evenement. Voordat de avond begon waren er af en toe al enkele gamers uit het publiek gehaald voor een kwalificatie en uiteindelijk was daar één gelukkige uitgekomen die het tegen de andere gamers uit Europa op mocht nemen. En jullie weten natuurlijk dat wij in Nederland zeer getalenteerde gamers hebben (denk aan wereldkampioenen Boyke van Guitar Hero of Handewasser van Forza), dus dat moest wel goed komen. Helaas liep het toch anders.

Revanche
Of het door de zenuwen van het grote podium of gewoon door talentloosheid zal ik in het midden houden, maar de beste jongen bracht het er niet al te best vanaf. Om het maar positief te verwoorden: de eerste plaats in de omgekeerde wereld zou voor hem geweest zijn. Een tegenslag, inderdaad, maar de avond was natuurlijk nog lang. En jawel, na een demonstratie van een stukje uit de singleplayer bleek dat we tóch wel talent hadden in Nederland en dit talent kwam uit een vrij onverwachte hoek. Het bleek namelijk dat Jamie Westland, de drummer van Di-Rect, de benodigde skills had om andere bekende mensen uit de overige Europese landen op hun plek te zetten. Zonder ook maar een moment echt in gevaar te komen was hij de man die ons land toch nog een overwinning bezorgde en ja, dan kan de avond eigenlijk niet meer stuk. Geen Monster Engery drankjes die daar tegenop kunnen

Lees meer