Event: Firstlook Festival 2015

Het is inmiddels zeven jaar geleden dat het allereerste officiële Firstlook-evenement plaatsvond. Zeven jaar na dato is de beurs uitgegroeid tot een groots evenement, dat dit jaar 'Firstlook Festival' wordt genoemd. Aangezien het een consumentenbeurs is, staan er veel titels die onlangs zijn verschenen. Niet interessant voor de pers, maar wel leuk voor de bezoeker. Deze grootse consumentenbeurs wordt jaarlijks in de Jaarbeurshallen van Utrecht gehouden. Natuurlijk was Gameliner erbij.

onbekend

Het is mij opgevallen dat naarmate de jaren vorderen, de aankleding steeds minder wordt. Zo was ik uitermate teleurgesteld bij het zien van de entree. Waar voorheen veel aandacht werd besteed aan nieuwe games en een mooie entree, hangt er nu geeneens een banner.

onbekend

Voordringen in de rij was dit jaar mogelijk door de VIP-behandeling aan te schaffen. Hierdoor mocht je eerder naar binnen en bij de games aansluiten in een speciale rij. Bij binnenkomst waren de vroege vogels dan ook al snel klaar om ervandoor te gaan.

onbekend

Grote verrassing voor mij was de Game Mania-bus. Een lange wachtrij met veel enthousiaste mensen. Wat bleek? De nieuwe Ratchet & Clank-game was speelbaar.

onbekend

De uitstekende stand van PlayStation puilde niet uit van de games. Men zegt echter dat kwaliteit boven kwantiteit gaat, en dat heeft PlayStation laten blijken. Zo gooide Uncharted: The Nathan Drake Collection hoge ogen in de vroege ochtend.

onbekend

Tevens heeft PlayStation de consumenten kennis laten maken met de puike Virtual Reality-bril en de game RIGS. Een lange rij, maar zeker het wachten waard.

onbekend

PlayStation heeft bij mij punten gescoord met een speelbare versie van Street Fighter V. De booth was klein maar fijn en goed uitgerust. De aankleding bestond uit een heerlijke leren bank en een arcadestick. Wat kan een man zich nog meer wensen?

onbekend

De stand van Nintendo was dit jaar goed vertegenwoordigd. Star Fox Zero en The Legend of Zelda: Tri Force Heroes zorgden voor lange rijen vol tevreden bezoekers.

onbekend

Wargaming bracht het slachtveld naar Firstlook Festival met de nieuwe free-to-play titel World of Warships.

onbekend

Het jaar 2015 zou voor gamers niet hetzelfde zijn zonder een nieuwe Call of Duty. Activision laat spelers in deze kubus alvast kennismaken met Call of Duty: Black Ops III.

onbekend

Uitgever Ubisoft heeft lekker staan showboaten met diens stand. De boothbabes waren kwijlwaardig en de games waren ook niet mis. Zo waren Tom Clancy's The Division, Assassin's Creed: Syndicate, Just Dance 2016 en Tom Clancy's Rainbow Six: Siege speelbaar.

onbekend

Op de mainstage was het de hele dag feest. Goodiehunts, competities en diverse shows wisten het publiek de hele dag zoet te houden.

onbekend

Ook Microsoft en Xbox waren van de partij met titels zoals: Forza Motorsport 6, FIFA 16, Gears of War: Ultimate Edition en Rise of the Tomb Raider. Tevens lieten aanhangers van de Coalition zich maar al te graag tatoeëren.

onbekend

Rockers waren in hun nopjes met Rock Band 4. Bezoekers mochten het podium betreden en als een ware rock god de gitaar bevingeren.

onbekend

De ontwikkelaars zijn niet vies van wat eye candy en daarom liep menig gamepersonage over de beursvloer.

onbekend

Niet alleen ontwikkelaars stopten cosplayers in de vetste kostuums, de bezoekers kunnen er namelijk ook wat van. Cosville trok dan ook veel bezoekers en deelnemers.

onbekend

Ondanks de afwezigheid van speelbare Fallout 4-content, was het wederom een feestje op Firstlook Festival. Wij zijn echter benieuwd naar jouw mening. Heb jij Firstlook bezocht? Zo ja, wat vond je ervan? Zo nee, waarom niet? Miste je nog iets of was het voor jou de perfecte dag? Wij zijn benieuwd!

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?