Event: Gamekings Live

Geplaatst: 1 oktober 2009 10:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Alle (pers)trips die te maken hebben met het spelen van of het kijken naar presentaties van games hebben altijd één ding gemeen: je hebt totaal geen tijd om te slapen. Dan heb ik het niet over het maffen tijdens de presentaties (die zijn meestal vet genoeg om zelfs de meest dronken malloot overeind te houden), maar over het tijdstip waarop je uit de veren moet. Dit keer sloeg, op zondag 20 september, de klok kwart voor zeven in de morgen op standje wordt-nou-wakker-slaapkop, maar omdat het toch gaat over een trip naar de meest vette games van de komende tijd is het de wekker weer eens vergeven. We gaan er gewoon tegenaan!

Dit moet je zien!
Net als de vorige twee edities van Gamekings Live was het ook dit keer de MustSee bioscoop in Delft die het toneel was voor een complete dag met alleen maar de tofste games van dit najaar en begin volgend jaar. Voor mij was het de eerste keer dat ik in deze bioscoop plaats kon nemen en ik heb besloten om het niet de laatste keer te laten zijn. Want mensen, wat ziet dat HD beeld er wreed en ontzettend groot uit. Niet alleen komen de nieuwste films hier goed tot hun recht, ook - zo blijkt - de nieuwste games. Ik snap nu waarom de Gamekings niets liever willen

De line-up
Maar goed, genoeg over de bioscoop, het ging op die zondag 20 september in 2009 natuurlijk vooral om de games en de presentaties waarin deze tentoongesteld werden. De line-up was van tevoren aangekondigd en zag er veelbelovend uit. Aan de ene kant grote jongens als Assassin's Creed II, FIFA 10 en Uncharted 2, aan de andere kant de titels die misschien bij minder mensen op de verlanglijst staan zoals Darksiders, Bayonetta en DJ Hero. De bioscoop staat op scherp, de games zijn aanwezig, dus laten we van start gaan!

De games die aanwezig waren op het evenement:
Tekken 6
Darksiders
FIFA 10
Operation Flashpoint: Dragon Rising
Uncharted 2
Bayonetta
Halo 3: ODST
Assassin's Creed II
DJ Hero

Zelf spelen
Naast de presentaties van deze games (waar je meer over te weten kunt komen door op de link te klikken), waren er ook nog enkele games speelbaar. Helaas niet de games die ook werden gepresenteerd (als je de demo van FIFA 10 niet meetelt in ieder geval), maar vooral games die zeer binnenkort uitkomen of op dat tijdstip zelfs al gereleased waren. Ik heb het dan over WET, Need for Speed: Shift, FIFA 10, Batman: Arkham Asylum, DiRT 2, UFC en Red Faction: Guerrilla. Stuk voor stuk ook weer games die genoeg potentie hebben om in ieder geval de pauzes van Gamekings Live door te komen.

Aan alles komt een eind
Voor je het weet is er al weer een complete dag verstreken. Aan alles komt een eind, en ook de derde editie van Gamekings Live gaat niet eeuwig door. Hoe jammer het ook was, rond kwart voor zes was de show afgelopen en werd iedereen achtergelaten met een verpletterende indruk. Niet één van de games die werd vertoond kan slecht genoemd worden, wat van deze versie van Gamekings Live een ervaring maakt om niet snel te vergeten. Tenminste, niet totdat de games echt uitkomen en je ze zelf kunt spelen. Misschien denk ik tijdens het spelen van één van die games nog eens terug aan die 20 september in 2009, toen ik al zag dat het helemaal goed ging komen. Ik ben er meer dan klaar voor!

Lees meer